screen shot 2020 01 10 at 140716

Zo merk je het als iemand interesse in je verliest

Love & Life20 feb 2020, 16:56 doorMaya luz Hartog
Daten is al lastig genoeg, maar niks is zo vervelend als iemand die zomaar niks meer van zich laat horen. Dit kan komen omdat deze persoon geen interesse meer heeft, maar soms zijn er signalen waardoor je dit kunt zien aankomen. Tenminste, als je weet waar je op moet letten. Daarom hebben wij alle red flags uitgezocht die kunnen betekenen dat jouw date interesse verliest waardoor jij hopelijk nooit meer onverwachts wordt geghost .
screen shot 2020 01 10 at 140716

1. Jullie appen minder vaak en minder lang

Als jullie communicatie vooral via Whatsapp plaatsvindt, zal jij je misschien afvragen waarom alle communicatie opeens voornamelijk van jouw kant komt terwijl het voorheen van allebei kwam. Dit kan komen doordat jouw date interesse aan het verliezen is en daarom minder behoefte heeft om met jou te praten. Je kan dit óók merken wanneer de gesprekken minder lang duren dan voorheen omdat je gesprekspartner stopt met reageren of het gesprek afkapt. Wanneer jij het idee hebt dat dit gebeurt, vraag er dan naar. Het is beter om gelijk te weten dat ze geen interesse meer hebben dan dat je aan het lijntje wordt gehouden.

2. Ze doen geen moeite meer om je beter te leren kennen

Als jullie elkaar pas net leren kennen is alles nieuw en wil je het liefst alles over elkaar weten. Wanneer jullie langer daten wordt dit natuurlijk minder, maar als je iemand echt leuk vindt zou dat niet helemaal weg moeten gaan. Dus als jouw date aanzienlijk minder interesse toont in jou beter te leren kennen dan heb jij een goede reden om je zorgen te maken. Test dit door bijvoorbeeld een verhaal te vertellen over je jeugd of iets wat je recent hebt meegemaakt. Als ze oprecht luisteren en vragen stellen zit je goed, lijken ze ongeïnteresseerd? Dan kan je wel zeggen dat jouw vermoedens kloppen.

3. Jullie brengen minder tijd met elkaar door

Als jullie elkaar wat minder vaak zien hoeft dit niet per se te betekenen dat ze je niet willen zien. Het kan natuurlijk ook het geval zijn dat ze het gewoon heel erg druk hebben. Maar je zal waarschijnlijk goed aan hun gedrag kunnen merken waarom jullie elkaar minder zien. Zeggen ze bijvoorbeeld vaak last minute af of gebruiken ze vaak hetzelfde excuus? Dan heb je genoeg reden om aan de alarmbel te trekken. De manier waarop ze je vertellen dat ze jullie afspraak willen afzeggen kan ook al veel zeggen over hoe zij zich erover voelen. Als je niet het gevoel hebt dat ze het vervelend vinden dat jullie date niet doorgaat, is dit waarschijnlijk ook zo. Kaart het probleem dus gelijk aan zodat ze je niet zomaar ghosten .

4. Ze willen geen nieuwe dingen meer met je uitproberen

Samen nieuwe dingen uitproberen is een goede manier om jullie band te versterken. Maar wanneer je merkt dat jouw date hier steeds minder behoefte aan heeft kan dit betekenen dat ze interesse verliezen. Ze hebben minder de behoefte om tijd met jou door te brengen en om je beter te leren kennen. Dus als ze zelfs de meest spannende activiteiten niet meer met jou willen doen, is dit misschien wel een grote red flag . Maar, houd rekening met eventuele omstandigheden en vraag ze waarom ze jouw idee afwijzen, misschien schuilt er wel meer achter dan verloren interesse. Eerlijk met elkaar over problemen praten kan nooit kwaad.

5. De manier waarop ze appen verandert

We hadden het net al over het verminderen van appcontact, maar ook de manier waarop deze persoon met jou communiceert zal veranderen. Ze zullen als ze interesse verliezen minder enthousiast overkomen en hun antwoorden zullen korter worden. Sturen ze dus opeens niet meer dan een simpele ja, nee, oké of enkel een emoji, dan is er waarschijnlijk iets aan de hand. Als ze hiervoor vaak goedemorgen of slaap lekker naar je appten, maar hier nu mee gestopt zijn, kan dit ook een teken zijn. Dus verandert hun toon op Whatsapp en blijft dit zo? Vraag dan of er iets aan de hand is en pak het probleem direct aan. Zo voorkom je een pijnlijk einde aan jullie relatie of contact. Ook kun je er nu zelf tijdig voor kiezen het contact te verbreken, want je verdient iemand die volle interesse in jou toont.