mannen boven 30 nog single

Een man van boven de 30 die nog single is? Kijk uit voor deze signalen

Love & Life26 aug 2023, 21:00 doorChristel van den Berg
Natuurlijk kunnen we niet alle vrijgezelle mannen over één kam scheren, maar in dit artikel doen we het lekker toch. We zien namelijk een patroon als het gaat om mannen die de 30 gepasseerd zijn én nog single zijn. Laten we dit voorop stellen: meestal gebeurt er meer achter de schermen dan dat je in eerste instantie ziet.
mannen boven 30 nog single
Het is tegenwoordig (thank god!) een stuk normaler om nog geen partner te hebben wanneer je 30 bent. Toch zijn er een paar puntjes die je graag van tevoren weet voordat je een oudere single man gaat daten. Uitkijken voor de volgende signalen dus!

1. Hij wil zo snel mogelijk een gezin starten

Het kan natuurlijk zo zijn dat hij in zijn hoofd had om op zijn 30e vader te worden, en nu al 3 jaar achterloopt op de planning. En nu is hij ASAP op zoek naar de moeder van zijn kinderen. Tja, hier zit jij niet geheel op te wachten: je bent net gestart met je eerste job en wil minimaal nog één keer de wereld rond voordat je überhaupt aan kinderen gaat denken.

2. Hij heeft bindingsangst

Een wel heel voor de hand liggende reden dat hij nog vrijgezel is: commitment issues. De reden dat hij zich in moet zetten voor één persoon en hier moeite voor moet doen laat zijn haren overeind staan. Hij is natuurlijk doodsbang om zijn vrijheid te verliezen! Geloof ons: guys met bindingsangst zorgen nu eenmaal voor de nodige problemen. En hier wil je géén deel van uitmaken.

3. Hij zit nog in de party fase

Ieder weekend is hij volledig van de kaart en hij pakt ieder feestje mee. Nu zijn wij ook niet vies van een feestje of borrel op zijn tijd, maar je kan het ook overdrijven. Hij wordt al onrustig bij het idee dat jij de vrijdagavond op de bank wil doorbrengen en verzint smoesjes om toch de stad in te kunnen. Huge red flag!

4. Hij is een workaholic

Al zijn tijd gaat naar zijn werk wat er in het verleden voor heeft gezorgd dat hij geen tijd voor een relatie had. En nu nog steeds niet! Natuurlijk vinden we een man met ambitie extreem sexy, maar het is ook wel fijn als hij tijd voor ons heeft.

5. Hij woont nog bij zijn ouders

In Nederland zal je dit wat minder snel tegenkomen maar, geloof ons, het bestaat nog! En altijd met je schoonouders aan tafel is wel het laatste waar je op zit te wachten. Alhoewel, vervelende schoonouders hoeven niet het einde van je relatie te betekenen!