fem fem 2024 03 17t170250537

Het is overduidelijk: dit zijn de signalen dat iemand je gebruikt

Love & Life02 apr , 20:30 doorAurora Ferrari
In het dagelijks leven komen we vaak mensen tegen die niet altijd even eerlijk zijn over hun bedoelingen. Of het nu om een partner gaat die je emotioneel uitbuit, of een vriendin die alleen naar je toekomt als ze je nodig heeft: het voelt als een klap op het gezicht. Niets is vervelender dan dat, helemaal wanneer je veel tijd en liefde in deze persoon hebt gestoken. Heb je het gevoel dat iemand je gebruikt? Met deze signalen is het overduidelijk.
fem fem 2024 03 17t170250537
Bron: Barbie

1. Verandert constant het onderwerp als het over 'jullie' gaat

Of het nu je partner is, of een vriendin: soms moet je het over jullie relatie hebben. Je wil een antwoord op de vraag ' wat zijn we van elkaar? '. Maar, in jouw relatie krijg je daar nóóit antwoord op. Sterker nog, je partner ontwijkt de vraag of probeert het gespreksonderwerp te veranderen. Je hebt het gevoel dat de ander het prima vindt zoals het nu gaat, en niet verder wil in jullie romantische- of vriendschappelijke relatie.

2. Geeft alleen maar om eigen plezier

Het draait altijd om het plezier van de ander, en nooit om dat van jou. Jij wil graag iets gaan doen, maar de ander niet. Eindstand: het gebeurt niet. Hetzelfde geldt in bed, wanneer jullie iets hebben afgesproken of als je elkaar een verhaal verteld. Jij wil graag iets leuks delen over wat je laatst hebt meegemaakt, maar je mag niet uitpraten. Waarom? Het interesseert de ander niet, dus jij hebt pech.

3. Betalen? Dat is inmiddels jou taak geworden

Of jullie nu uiteten gaan, iets bestellen of even iets bij de supermarkt moeten halen: jij betaalt. Misschien heeft je partner op dat moment niet veel geld, en jij vindt het ook niet erg om wel eens te betalen . Maar, het is natuurlijk niet de bedoeling dat jij een geldautomaat wordt. De ander mag namelijk ook weleens betalen. Gebeurt dat niet, dan is de kans groot dat je gebruikt wordt. Oei!

4. Áltijd gelijk, en jij nooit

Zijn jullie in een discussie belandt? Of hebben jullie een meningsverschil? Zowel in relaties al vriendschappen is dat heel normaal. Je hoeft het niet altijd met elkaar eens te zijn en dat is prima. Echter, moeten jullie elkaars mening wel respecteren. Of je het er nu wel, of niet mee eens bent. Krijg je het gevoel dat deze persoon altijd zijn of haar gelijk moet hebben? En lijk jij dat nooit te krijgen? Red flag.

5. Geeft niks om je gevoelens

Zit je een tijdje niet lekker in je vel, of heb je simpelweg je dag niet? Deze persoon heeft geen idee hoe hij of zij je moet opvrolijken. Sterker nog, het boeit deze persoon geen ene reet. Of je nu blij bent, verdrietig of boos: er wordt geen moeite gedaan om jou te vragen wat er aan de hand is.