verkeerde persoon samen bent

8x signalen dat je met de verkeerde persoon samen bent

Love & Life16 aug 2023, 22:00 doorChristel van den Berg
First things first: het is meer dan normaal om twijfels te hebben in je relatie. Maar als je een gevoel van opluchting ervaart als je partner het huis verlaat in de ochtend of wanneer je op eieren loopt wanneer jullie samenzijn is dit een slecht teken. Dit zijn 9 signalen die je niet mag negeren en erop wijzen dat je met de verkeerde persoon samen bent.
verkeerde persoon samen bent

Hoe weet je of je met de juist persoon bent?

Dit is heel simpel en tegelijkertijd heel complex: voel. Hoe voel je je wanneer je samen bent met deze persoon? Voel je je blij; gelukkig; gewaardeerd; geliefd? Of voel je je genegeerd; niet begrepen; somber; angstig? Veel mensen weten dat de persoon met wie ze samenzijn niet de juiste is. En vaak proberen we onszelf te vertellen dat dit niet het geval is. Je gevoel volgen kan enorm lastig zijn. Daarom zetten we 9 onmiskenbare signalen op een rijtje die erop duiden dat je niet met de juiste persoon samen bent.

#1 Je bent bij hem omdat je eenzaam bent

Reminder: alleen zijn betekent niet hetzelfde als eenzaam zijn. Je kan op een feest staan met 30 man en je nog steeds eenzaam voelen. Voor veel mensen is alleen zijn echter oncomfortabel, dus zoeken ze naar iets - of iemand - om dat gat te vullen. Je partner moet nooit een 'opvulling' voor jouw verveling of eenzaamheid zijn.

#2 Je bent bij hem voor zijn geld

Ben je samen met hem omdat je zelf niet veel te besteden hebt en hij je mee uit eten neemt en je verrast met de meest luxueuze cadeautjes? Big red flag. Ga na of je nog steeds bij deze persoon zou zijn als hij niet 'rijk' zou zijn.

#3 Je voelt je oncomfortabel wanneer je bij hem bent

Je partner zou je vrede en rust moeten laten ervaren, geen hoofdpijn. Wanneer je angstgevoelens hebt als je bij je partner bent is dit een teken dat jullie géén gezonde relatie hebben.

#4 Je schaamt je als anderen jullie samen zien

Vermijd je vrienden omdat je niet samen gezien wilt worden? Dit kan twee dingen betekenen: je bent een narcist en wilt dat mensen denken dat je alleen met topmodellen datet of jullie zijn een enorme mismatch. Grote kans dat het de laatste optie is.

#5 Jullie staan totaal anders in het leven

Don't get me wrong: je hoeft het niet over alles eens te zijn, liever niet zelfs. Maar als ieder gespreksonderwerp een discussie wordt waar jullie niet uit kunnen komen, waarom zijn jullie dan samen?

#6 De relatie komt van één kant

Als we één ding weten over relaties is dat ze van twee kanten moeten komen. Natuurlijk zal op het ene moment de één meer aandacht nodig hebben, en op een ander moment de ander. That's life. Maar een relatie die van één kant komt is geen relatie, dat is een persoonlijke assistent.

#7 Je bent nog samen omdat je hem niet wilt kwetsen

De meest belachelijke reden ooit om bij iemand te blijven, maar goed. Hoe langer je wacht hoe meer pijn je je partner zult doen wanneer je de relatie uiteindelijk beëindigd.

#8 Je ziet geen toekomst samen

Als je niet je toekomst samen ziet met deze persoon, waarom zijn jullie dan samen? Dit werkt alleen als jullie er beide hetzelfde over denken (én dit ook naar elkaar gecommuniceerd hebben).