Al eerder schreven we een artikel over verschillende beautymerken die vegan en diervriendelijk zijn. Vandaag willen je graag wat meer vertellen over het duurzamer maken van jouw make-up collectie. Er zitten namelijk veel schadelijke stoffen verstopt in verschillende soorten make-up, blijkt uit Canadees onderzoek.

Zo maak jij je make-up collectie duurzamer femfem

Minstens twee giftige ingrediënten

Tijdens het onderzoek van de Environmental Defence Group Canada werden 49 make-up producten getest, waaruit bleek dat in 48 van de 49 producten minstens twee giftige ingrediënten zaten. Lood in lippenstift, Cadmium in eyeliners en concealers, Nikkel in rouge en poeder en nog vele andere ingrediënten in andere producten. Dit is ook verwerkt in bekende producten die ook in Nederland te koop zijn, misschien zit het wel in jouw favoriete make-up producten.

Lippenstift eten

Volgens de National Health and Medical Research Council van Canberra blijkt dat een vrouw in haar leven tussen de 500 en 1500 gram lippenstift “eet”. Als hier dan ook nog eens schadelijke stoffen inzitten wil jij toch ook het liefste je make-up collectie duurzamer maken? Niemand wilt toch make-up gebruiken met schadelijk stoffen als je wel heel bewust bezig bent met je huidverzorging.

Kritisch kijken

De onderzoekers geven wel aan dat we niet ineens allemaal bang hoeven te zijn voor schadelijke gezondheidsproblemen. Meestal is het een klein percentage die verwerkt is in de producten. Toch is het slim om even kritisch naar je make-up verzameling en andere verzorgingsproducten te kijken. Naast dat er misschien giftige ingrediënten in zitten, zit er ook een houdbaarheidsdatum op make-up.

Grote schoonmaak

Ga ook eens door je hele make-up verzameling, er zit waarschijnlijk het een en ander tussen wat je niet eens meer gebruikt. Kies je favoriete producten, producten die je iedere dag gebruikt, producten die altijd van pas komen en producten die je nooit gebruikt. Verklein je ‘vaste make-up producten’, je hebt minder nodig dan je denkt. Kijk ook meteen naar de houdbaarheidsdatum, misschien mag je wel nieuwe producten aanschaffen. Kies wel voor duurzame producten.

Lees ook:

Make-up fouten die jou minder mooi maken