Tsja, sporten… Dat is nou eenmaal niet dé hobby van iedereen. Het is erg vermoeiend, je gaat zweten en die spierpijn is vaak niet te doen. Geen wonder dat lang niet iedereen staat de springen om zich in het zweet te werken. Of je nou allergisch bent voor sporten of niet: het is tóch belangrijk om wel te blijven bewegen. Wij gingen daarom speciaal voor jou – en stiekem voor onszelf – op zoek naar andere manieren om je lichaam te bewegen.

Manieren om je lichaam te bewegen

Eerder schreven we al dat er trucjes zijn om je hersenen wel van sporten te laten houden.  Dat is gelukkig niet de enige manier om jezelf aan het sporten te krijgen. Er zijn namelijk andere manieren om je lichaam te bewegen. Deze voelen minder als sporten, maar zijn wel mega goed om je lichaam genoeg in beweging te houden.

1. Virtuele spelletjes

Kun je je nog herinneren dat je vroeger eindeloos aan het bowlen en tennissen was op de Wii? Of dat je dansje na dansje deed met Just Dance? Hoewel je dit toen eigenlijk voor vermaak deed, is dit goed voor veel meer. Het is eigenlijk een leuke manier om lekker te bewegen. Trek die Wii uit de kast of schaf een Nintendo Switch aan om op deze manier je lichaam te blijven bewegen.

2. Schoonmaken

Even je auto wassen of het hele huis stofzuigen? Prima plan! Je blijft zo lekker in beweging én je krijgt er nog een schoon huis of schone auto voor terug. Twee vliegen in één klap!

3. Tuinieren

Kom maar door met die moestuin! Het is namelijk ontzettend goed voor je lichaam om de hele dag lekker te tuinieren. Onkruid wieden, gras maaien of snoeien? Het maakt eigenlijk helemaal niet uit!

4. Avontuurtje tussen de lakens

Het loont zeker om wat vaker tussen de lakens te duiken met je lover. Tijdens een steamy moment verbrand je zo 5 calorieën per minuut! Dat is ongeveer net zoveel als tijdens een flinke wandeling. Wandelen of een bedavontuurtje? Dan weet je het wel, toch?

5. Geocoaching

Over wandelen gesproken. Een wandeling kan soms zo doelloos voelen, want waar ga je nou eigenlijk naar toe? Geocoaching zorgt ervoor dat je daadwerkelijk een doel hebt tijdens het wandelen.

6. Dansen

Je kan maar beter genoeg dansfeestjes bezoeken of organiseren, want een avondje dansen houdt je meer dan genoeg in beweging.

7. Wandelende meetings

Tegenwoordig werken we meer vanuit huis, waardoor we eigenlijk de deur een stuk minder uitkomen. Heb je nou overdag vaak meetings via bijvoorbeeld Teams? Woon deze dan gewoon wandelend bij!

8. Doe een teamsport

Dit komt misschien akelig in de buurt van écht sporten, maar is wel een goede stok achter de deur. Je denkt namelijk wel drie keer na voordat je een training met je team afzegt. Overigens zijn er zo veel teamsporten, daar moet er één tussen zitten die je als ‘wel oké’ bestempelt.

9. Buitensporten

We snappen dat de sportschool een minder fijne plek kan zijn om te sporten. Buiten is dat misschien – voornamelijk in de zomer dan – wel veel beter.

10. Binnensporten

Ben je juist niet zo van die extreme temperaturen en zware regenbuien buiten? Logisch ook eigenlijk. Kies dan juist voor binnensporten.

11. Interval

We snappen dat je niet per se staat te springen om meteen 30 minuten hard te lopen bijvoorbeeld. Interval is daarom een goed idee. Dan kun je steeds in korte delen bewegen.

12. Slagbal

Net als vroeger tijdens de gymlessen buiten… Je bent dan zo hard bezig om die bal te raken dat je eigenlijk gewoon vergeet dat je aan het sporten bent.

13. Wandelen

Trommel een vriendin op, trek je meest comfy wandelschoenen aan en ga samen een blokje om. Zo kunnen jullie even bijkletsen en kom je toch aan je beweging!

14. Vechtsport

Zo leer je jezelf verdedigen én blijf je in beweging!

15. Neem vanaf nu altijd de trap

Geef jezelf een schop onder je kont en sla vanaf nu standaard de roltrappen en liften over. Als je de trap neemt, blijf je in beweging.

Lees ook: Sporten op een lege maag: gezond of gevaarlijk?