Hoe lekker het ook is om nog even 5 minuutjes te blijven liggen, het is niet heel verstandig om je ogen weer dicht te doen nadat je wekker is gegaan. Voor je het weet, lig je weer in een diepe slaap en wordt je pas een uur later weer wakker. Snoozen maakt ’s ochtends uit bed komen alleen maar moeilijker dan het al is. Hier zijn 5 manieren om te stoppen met snoozen!

@Weheartit
@Weheartit

1. Plaats je wekker buiten handbereik

De meest bekende manier om te stoppen met snoozen, is het plaatsen van je wekker buiten handbereik. Wanneer je uit bed moet stappen om je wekker uit te zetten, ben je al over de grootste drempel heen. De verleiding om je ogen weer dicht te doen, wordt hierdoor kleiner. Ga dan ook zeker niet terug je bed in maar ga even rechtop op de rand van je bed zitten om wakker te worden. Je bent klaar om de dag te beginnen!

2. Zet je wekker zo laat mogelijk

De eerste tip werkt natuurlijk alleen als je wekker gaat op het tijdsstip dat je ook echt je bed uit moet. Zet daarom je wekker niet een kwartiertje eerder zodat je nog even kan blijven liggen, maar zo laat mogelijk. Je hebt langer de tijd om echt te slapen en voelt meer druk om op te staan wanneer de wekker gaat. De kans op verslapen is dan ook een stuk kleiner!

3. Zorg voor een vast ritme

Wanneer je op vaste tijden naar bed gaat en opstaat, zal het makkelijker worden om ’s ochtends je bed uit te komen. Niet alleen went je lichaam op den duur aan dit ritme, ook zorg je ervoor dat je genoeg slaap krijgt wanneer je op vaste tijden naar bed gaat. Je zal binnenĀ no time fijner wakker worden!

4. Probeer prettig wakker te worden

Wanneer je op een prettige manier wakker wordt, zal opstaan eenĀ piece of cake zijn. Dit kan met bijvoorbeeld een leuk wekkergeluid of een speciale wake-up light die gaat branden zodat je geleidelijk aan wakker wordt in plaats van abrupt uit je slaap wordt gehaald. Ook zijn er verschillende apps die je helpen met het bereken van jouw ideale wekmoment tegen het einde van je slaapcyclus. Genoeg hulpmiddeltjes dus!

5. Houd rekening met het licht

Opstaan gaat makkelijker wanneer je overdag voldoende daglicht krijgt en ’s avonds juist zo min mogelijk. In slaap vallen wordt moeilijker wanneer je ’s avonds veel licht binnenkrijgt van bijvoorbeeld je televisie of smartphone. Zorg ervoor dat je niet voor het slapengaan uren gaat scrollen op social media of nog even gaat Netflixen. Je zal sneller in slaap vallen en de volgende dag frisser wakker worden. Het helpt ook om een gordijntje halfopen te laten voor je naar bed gaat. Een beetje daglicht in je kamer zal het opstaan een stuk makkelijker maken!

Moeite met in slaap vallen? Deze kleine dingen kunnen je helpen om beter te slapen!