Het mannenbrein: een ingewikkeld iets, maar niet geheel onmogelijk te begrijpen. In sommige aspecten dan. Het is ook niet gek dat we er geen reet van snappen… mannen komen van mars, vrouwen van venus. Het zijn twee tegenpolen, maar gelukkig is het helemaal niet zo lastig om een man blij te maken. Er zijn een heleboel tips, maar dit, zijn de belangrijkste.

mannenbrein

Zo maak je een man écht blij

Je bent niet de enige: een mannenbrein is moeilijk te begrijpen. In een relatie is het soms onmogelijk om ze te snappen, maar zo lijkt dat ook andersom te zijn. Het is ook niet gek, mannen komen van mars en vrouwen van venus. Daar is niets aan gelogen. Echter willen we elkaar wel graag begrijpen, alleen lukt dat niet altijd helemaal.

Gelukkig bestaat er het internet, onderzoekers en mensen met simpelweg heel veel ervaring die antwoorden hebben op bepaalde vragen. Zo vragen zich veel mensen af hoe je een man écht blij kan maken. Een auto? Een mooi horloge of misschien een wedstrijdkaartje voor het Nederlandse elftal? Klopt allemaal, maar er zijn ook andere manieren om mannen gelukkig te maken. Wij hebben het voor je op een rijtje gezet…

1. Geef hem complimenten

We zijn gewend dat de mannen complimenten geven aan de vrouwen, maar andersom hoort het natuurlijk ook. Ook mannen hebben de bevestiging nodig van hun vrouwtje. Geef hem complimenten over zijn haar, lookje of een compliment in het algemeen. Of vertel hem dat hij lekker ruikt, dat vinden ze erg leuk om te horen. Vertel hem hoe knap je hem vindt en hoe blij je met hem bent. Niet alleen vrouwen hebben dit nodig, ook mannen zijn zieltjes met heel veel gevoel.

2. Let op de kleine dingen die hij voor je doet

Wanneer is de laatste keer dat jij je mannetje hebt bedankt voor het openhouden van de deur of het pakken van je jas van de kapstok? En wat dacht je van andere kleine dingen zoals dat hij aan de kant van de weg loopt of dat hij je been vasthoudt aan tafel, bij je ouders. Ben je hier aan gewend dan lijkt dat allemaal vanzelfsprekend, maar ook je man heeft een beetje affectie nodig. Waardeer hem en bedank hem voor zijn lieve gedrag.

3. Laat hem zien dat je om je uiterlijk geeft

Vrouwen hebben vaak de neiging om zich niet of amper meer mooi te maken in het bijzijn van hun man. Begrijpelijk, want eenmaal geaccepteerd, hoeven we ons ook niet meer duizenden jaren achter de spiegel klaar te maken. Echter, vinden mannen het fijn als vrouwen nog wel om hun uiterlijk geven en soms even wat extra moeite doen.

Tuurlijk verwachten ze niet dat je op een zondagmiddag jezelf van top tot teen gaat klaarmaken, maar je moet ook niet hele dagen lang, make-uploos in je pyjama rond te lopen. Je man is daar niet op gevallen en dan zal zo andersom zijn. Zorg ervoor dat jullie nog beide je best doen om er leuk uit te zien voor elkaar.

4. Luister naar zijn advies

Het is weer zover: je vertelt je manneke weer een verhaal waar je advies voor nodig hebt. Meestal volg je nooit zijn advies, maar gaat het gewoon om het idee. Wat dacht je ervan om toch een keer naar zijn advies te luisteren? Dan moet het natuurlijk wel goed advies zijn. Maar mannen hechten veel waarde aan dit soort dingen. Je man heeft je mogen helpen en voelt zich daarom goed en maakt hem blij, dat je naar zijn advies hebt geluisterd.

5. Blijf bij hem, zelfs bij moeilijke tijden

Hoe maak je een man écht gelukkig? Door met hem te blijven, zelfs in de moeilijkere tijden. Misschien zit je man niet zo lekker in zijn vel of heeft hij iets gekneusd of gebroken, misschien heeft hij een dierbare verloren, maar door altijd aan zijn zijde te blijven, maak je hem dolgelukkig. Enne, daar doen we het ook wel voor. Nietwaar?

Meer…

  1. Maak tijd voor hem vrij
  2. Laat hem weten hoeveel je om hem geeft
  3. Toon affectie – knuffels, kusjes enzovoort
  4. Toon initiatief
  5. Laat zien dat je luistert, wanneer hij je iets vertelt
  6. Bewaar zijn geheimen
  7. Wees lief en respectvol tegenover zijn familie
  8. Verras hem met onverwachte dingen
  9. Vertel hem vaak hoeveel je van hem houdt
  10. Verras hem met een ontbijtje in bed