Vroeger wilde je dat iedereen je beste vriendin was. En had je dus ook een vriendinnengroep van 15 meiden. Naast deze vriendinnengroep had je ook nog wat losse vriendinnen. Waar zijn al deze vriendinnen heen? Hoe ouder we worden, hoe minder vriendinnen we hebben, maar waarom is dit?

mensen-haten-ouder-femfem

Des te ouder we worden, des te minder bullshit we kunnen handelen

Of beter gezegd: willen handelen. Wanneer we jong zijn, zijn we continu bezig met wat anderen van ons vinden en denken. We doen allerlei dingen, alleen om maar leuk gevonden te worden. Des te ouder we worden, des te minder we hierom geven en des te minder we van deze bullshit willen in ons leven. We hebben niet eens tijd voor bullshit in ons leven, daarvoor hebben we het te druk met onze baan, onze echte vriendinnen en onze familie. Als dat betekent dat we ‘vrienden’ verliezen, maakt ons dat niet eens meer echt uit. Zolang we onze echte vrienden dicht bij ons houden, zijn we gelukkig.

Des te ouder we worden, des te minder we anderen vertrouwen

Je wordt ouder en dus heb je meer meegemaakt. Je weet hoe mensen kunnen zijn en je bent vaak genoeg teleurgesteld of zelfs verraden. Dat gaat je niet nog een keer gebeuren en daarom ben je extra op je hoede. Iemand kan er van de buitenkant nog wel zo leuk en lief uitzien, you don’t see what’s on the inside. Je hebt al veel vrienden zien komen en gaan wanneer het even tegenzat. De wereld is hard en hoe ouder je wordt, hoe harder deze wereld wordt. Je moet dus een dikke huid hebben en sterk in je schoenen staan.

Des te ouder we worden, des te meer we beseffen dat we zelf het belangrijkst zijn

Natuurlijk zijn onze echte vrienden en familie ontzettend belangrijk in ons leven. Maar uiteindelijk, als het er echt op aankomt, ben jij zelf het belangrijkste. En zelfliefde is belangrijk! Wanneer je stopt met altijd maar anderen boven jou te stellen, zul je merken dat je je echt beter gaat voelen. Je stopt met anderen te pleasen, wat niet goed voor je is, en begint met dingen te doen voor jezelf en jezelf voorop te stellen. Wanneer jij anderen laat zien dat ze je niet als vuil mogen behandelen, zullen ze jou op een hoger voetstuk plaatsen en dit dus ook niet meer doen. Jij bent leuk, jij bent geweldig en anderen moeten jou ook zo behandelen. Net zoals jij hen behandelt. Je verandert jezelf niet om anderen te pleasen, maar je verandert jezelf voor jezelf, om jezelf te ontwikkelen. Want uiteindelijk ben jij het zelf waar je je hele leven mee moet omgaan.

Lees ook:

Met deze mensen omring jij je als je succesvol wilt zijn.