Onze wereld wordt gedreven door een ondernemende en innovatieve economie. De economie vraagt niet meer om meningloze arbeiders die alleen maar doen wat de baas zegt. We hebben kunstenaars, creatievelingen en zelfstandigen nodig. Mensen met een zesjesmentaliteit staan bekend om een eigen mening te vormen en niet zomaar te doen wat anderen van ze verwachten. Dit maakt dat deze groep eigenschappen bezit om succesvoller te presteren in de samenleving, dan studenten die zich enkel druk maken om het behalen van een hoog cijfer. Hieronder tien punten waarom mensen met een zesjesmentaliteit succesvoller zijn.

zesjesmentaliteit FEM FEM

1. Ze trekken het academische systeem in twijfel

Ze geloven niet in een gestandaardiseerde benadering. Ze zien fouten. Bijvoorbeeld dat leren op meerdere manieren kan en de leervorm die door het systeem wordt aangeboden alles behalve ultiem is.

2. Het zijn geen blinde volgers

Ze belopen geen rechte weg. Ze onderzoeken zijwegen en zijn pas overtuigd van die hoofdweg wanneer andere opties uitgesloten zijn.

3. Ze hebben niet de intentie indruk te maken op autoriteiten

Ja, ze hebben respect voor de docent (soms), maar het is niet zo dat ze deze boven hen plaatsen. Dit zijn geen begeleiders tot succes. Dat ben je zelf.

4. Er zijn belangrijkere dingen

Studenten met een zesjesmentaliteit geven minder om de cijfers die ze krijgen. Zij steken energie in activiteiten die belangrijk zijn, zoals het leren van een nieuwe taal, tijd besteden aan vriendinnen. Passies.

5. Ze hebben een eigen definitie van succes

Goede cijfers bieden een soort van veiligheid. Echter, voor zesjesmensen is veiligheid iets dat je intern zoekt. Geen externe definities van succes is vergelijkbaar met het succes dat men kan behalen met zelfbewustzijn en acceptatie. Het boeit ze niet waar de rest van de wereld om rivaliseert, zij stellen hun eigen doelen die voldoening geven.

6. Ze weten andermans talenten goed in te zetten

Waar andere studenten het allemaal zelf willen regelen, zorgen mensen met een zesjesmentaliteit ervoor dat ze de juiste mensen om zich heen verzamelen om een doel te behalen.

7. Mensen met een zesjesmentaliteit zijn zelflerend

Leren is top, alleen willen ze zelf hun leerrichting bepalen, zelf bepalen hoe te denken en zelf ontdekken.

8. Het zijn geen perfectionisten

Ze begrijpen dat fouten maken de beste manier is om te leren. Je moet eerst vallen, voordat je weet hoe je moet opstaan.

9. Ze verspillen niet zomaar energie

Het doel is om te leren. Van een acht een tien maken kost zoveel meer energie, dan de extra nuttige kennis die je opdoet en de voldoening die je daaruit haalt. Ze steken er nooit meer energie in dan nodig is, waardoor ze efficiënter, effectiever en meer gefocust te werk gaan.

10. Het zijn dromers

Tijdens colleges hebben ze de meest belangrijke punten er al wel uitgepikt. De rest van de tijd denken ze aan de dingen die ze willen bereiken in het leven. Ze zijn constant bezig met het verwerken van problemen, door het detailleren van hun ideeën en plannen.

Haal jij toch liever tienen? Dat is natuurlijk niet erg, als je maar tijd maakt om je passies te vinden en je naast je ontwikkeling op school ook tijd besteed aan je persoonlijke ontwikkeling. Zorg bijvoorbeeld dat je nu niet teveel beslissingen maakt waarvan je over 10 jaar spijt hebt zoals deze, puur omdat je teveel met school bezig bent.