Het is weer maandag dus laten wij de week maar eens goed starten. Opnieuw hebben wij voor jullie een onwijs mooie man om even heerlijk bij weg te dromen. Vandaag zetten wij Jude Law in het zonnetje. De 48-jarige acteur is bekend van veel verschillende films. Hij speelde de hoofdrol in Cold Mountain en dit leverde hem zelfs een Oscarnominatie op. Groot gelijk als je het ons vraagt. 

Het privéleven van Jude Law

David Jude Law is geboren op 29 december 1972 in Lewisham, South London. Officieel gezien heet hij David en is hij vernoemd naar een van de beste vrienden van zijn ouders. Echter wordt hij sinds zijn geboorte al aangesproken met Jude. Die naam is afkomstig van het boek Jude the Obscure en van het megabekende liedje van The Beatles ‘Hey Jude’. Hij was het tweede kind van Margaret Anne Heyworth en Peter Robert Law. Hij is opgegroeid in Blackheath en ging hier naar de basisschool voordat hij naar Alleyn’s School ging.

Jude is tien jaar samen geweest met actrice Sadie Frost. Van deze jaren zijn ze uiteindelijk zes jaar getrouwd geweest. Samen kregen ze drie kinderen: twee zoons en een dochter. Sadie had uit een eerdere relatie ook al een zoon. Aan het eind van 2003 begon Jude een relatie met Sienna Miller, die hij op de filmset van Alfie had leren kennen. In 2009 werd hij opnieuw vader van een dochter, samen kreeg met een Amerikaans Model waar hij toen een korte relatie mee had. In 2015 was het opnieuw raak: hij kreeg met een andere partner opnieuw een dochter. Nee, stilzitten is niet voor Jude weggelegd.

Op 1 mei 2019 trouwde Jude wederom en met zijn partner kreeg hij in 2020 hun eerste kind samen. Jude heeft dus in totaal zes kinderen van drie verschillende vrouwen. Enkelen hebben dan ook de genen van paps gekregen, want de knappe zoon van Jude Law, daar kunnen we ook bij wegzwijmelen…. Look at him!

Jude law

Carrière van Jude Law

Jude begon in 1987 met acteren met de National Youth Music Theatre. Een van zijn eerste grote rol was Foxtrots Darling in The Fastest Clock in the Universe. De eerste prijzen die hij behaalde was met zijn rol in Les Parents terribles. Hij werd genomineerd voor een Laurence Olivier Award voor Beste Nieuwkomer en hij won de Ian Charleson Award voor Beste Nieuwkomer.

Intussen heeft hij veel verschillende rollen gehad en veel Awards gewonnen (de stemmen komen vast niet alleen door zijn acteerwerk). In 2019 had hij nog een rol in Captain Marvel. Maar er staat ons nog meer te wachten van Jude, want hij krijgt een hoofdrol in een nieuwe film, die in 2022 uitkomt. dus, stay tuned!


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Jude Law (@judehlaw)

Ander werk

Jude zet zich ook in voor verschillende organisaties. Hij heeft bijvoorbeeld een bioscoop reclame gemaakt om de bont-industrie tegen te gaan. Het werd Fur and Against genoemd. Ook zet hij zich al een aantal jaar in voor UNICEF.

Hij doet ook vrijwilligerswerk voor organisaties zoals Make Poverty HistoryThe Rhys Daniels Trust en de WAVE Trauma Centre. Hij doneert ook aan Make-A-Wish en de Pride of Britain Awards.

Jude is ambassadeur van de Prince of Wales’ Children and the Arts Foundation. Ook doneert hij aan Breast Cancer Care. We vragen ons daadwerkelijk af, how amazing can a man be?

Ondertussen is het ons allemaal wel duidelijk. We zijn als een blok gevallen voor deze hunk op de maandagmiddag. De looks, het acteerwerk en vrijwilligerswerk? Wauw!

Lees ook: zoon Jude Law lijkt als twee druppels water op zijn pa!