Jericoacoara Beach in Brazilië staat in de top 10 van mooiste stranden ter wereld. Niet voor niets want het strand ligt verscholen achter enorme zandduinen. Je kunt er met een buggy door de duinen bashen, kitesurfen en aan het einde van de dag de zonsondergang vanaf de Sunset Dune bekijken. Jericoacoara, ook wel Jeri genoemd heeft een hippieachtige vibe en is nog niet door de toeristen ontdekt. De Brazilianen komen hier zelf op vakantie om te feesten, te kitesurfen en te genieten van de prachtige uitzichten.

Zandduinen

De zandduinen van Jericoacoara lopen zo’n 100 km langs de kust en gaan 50 km het land in. Wanneer je door de zandduinen loopt lijkt het alsof je in de Sahara bent. Enorme zandduinen zover je kunt kijken. Alleen de lagunes tussen de duinen in verraden dat je zeker niet midden in een woestijn zit. In de plassen water tussen de duinen vind je tijgerschildpadden, vogelnestjes en zeewolf. De blauwe oceaan ligt in de verte achter de witte duinen. Je kunt met een buggy door het zand bashen en langs de lagunes touren. Als je een echte workout wil kun je ook gaan sand boarden, er zijn geen liften dus je moet zelf weer omhoog klimmen. ’s Avonds verzamelt iedereen zich op de Sunset Dune, de hoogste duin om de zon onder te zien gaan. Het is een ritueel in Jeri.

Kitesurfen

Dit is een van de beste plekken ter wereld om te kitesurfen. Het afgelegen strandplaatsje Atins, vlakbij Jeri, heeft de perfecte omstandigheden en is een waar kitesurf paradijs. Het is alleen toegankelijk met een four-wheel-drive, er zijn dus maar weinig strandgangers. Er staat altijd een lekker windje en de duinen schermen het water af zodat het water rustig blijft. Na afloop kun je er ook heerlijk vis eten. Als je wilt golfsurfen kun je beter richting Malhada Beach gaan, daar zijn de golven wat hoger en zeer geschikt voor de wat meer gevorderden surfers. Jeri zelf heeft prima golven voor beginnende surfers.

Foto’s via iStock

Lees ook:

Bucketlist-material: ontdek Afrika per stoomtrein

Dit is waarom jij alleen op reis zou moeten gaan