Van verborgen stranden tot een plek op onze aardbol waar je gewoon tussen twee continenten kunt zwemmen. Dit zijn de dingen waar avonturieren van dromen. Ja, Ibiza is prachtig, Bali de hemel en Thailand blijft een trekpleister maar ben je toe aan iets anders? Een plek wat niet overspoeld is door toeristen? Wij hebben de mooiste vakantiebestemmingen waar je wellicht nog nooit van hebt gehoord…

Islas Marietas National Park

Dit is een aantal kilometer van de kust van Mexico. Een verborgen strand met kristalhelder water waar je dus alleen kan komen door te zwemmen of te gaan kajakken.

Beeld via Pinterest

Huacachina

Dit is een dorp in Peru, zo’n vijf uur rijden ten zuidwesten van het land. Ooit bekend als een bestemming voor mensen die iets meer geld hadden om te besteden maar tegenwoordig vooral heel populair voor backpackers. Je kan hier zandboarden of met buggy’s racen door de duinen.

Huacachina FEM FEM

Thingvellier National Park

Altijd al willen zwemmen tussen twee continenten? Dan wil je naar de Silfra-kloof in de Thingvellier National Park in Ijsland. Je vind hier de schoonste water ter wereld en er zijn ruimtes waar je de Noord-Amerikaanse en Europese plaat tegelijk kan aanraken.

Thingvellir National Park

Lençóis Maranhenses National Park

Ga je rondreizen door Brazilië, zet dan vooral ook de Lençóis Maranhenses Natioanl Park in Maranhão op je lijst. Hier valt elk jaar zo’n 119 cm regen waardoor er zwembaden tussen de duinen zijn gevormd.

Lençóis Maranhenses National Park FEM FEM

Dongchuan Red Land

In Nederland vindt je jaarlijks de prachtige bloemenvelden zo rond april, maar ga een keer naar de Dongchuan Red Land in Xintian in China. Het staat bekend om zijn felle rode kleuren door de hoeveelheid ijzer en mineralen de grond bevat.

Dongchuan Red Land FEM FEM

Bekijk hier ook: de regenboog bergen van Peru.