We hebben ons allemaal aan het eind van een film wel eens afgevraagd wat er nou daarna gebeurt met de personages. Gelukkig zijn er genoeg filmmakers die met liefde een vervolg maken van jouw favoriete movie. Zo ook de creators van deze films. Deze 10 langverwachte movie sequels zijn officieel in de maak!

1. Legally Blonde 3

Het is inmiddels alweer 20 jaar geleden dat we onze favoriete smart blonde voor het eerst zagen schitteren op het witte doek. In 2003 kregen we de eerste sequel en inmiddels staat Legally Blonde 3 op de planning met 20 mei 2022 als releasedatum. Waar de film over zal gaan, wordt nog even geheim gehouden. Wat we wel weten, is dat Reese Witherspoon en Jennifer Coolidge in ieder geval terugkomen als onze faves Elle en Paulette!

2. Disenchanted

Een andere sequel waar we niet op kunnen wachten, is het tweede deel van de Disneyfilm Enchanted. Amy Adams zal weer de lieve Giselle spelen, die na tien jaar twijfelt over haar leven in de real world. Wanneer de film uitkomt, is nog onduidelijk. Wel kunnen we je alvast vertellen dat je er niet voor naar de bioscoop hoeft: de film komt namelijk meteen op Disney+ te staan!

3. Sister Act 3

Onze favoriete zingende nonnen komen terug in een derde film van de klassieker Sister Act! Momenteel is de film in de pre-production fase, wat betekent dat het nog wel even kan duren voordat we de film op Disney+ zien verschijnen. All we know is dat Whoopi Goldberg in ieder geval terug zal komen als hoofdpersonage Deloris!

4. Spider-Man: No Way Home

Na de twee succesvolle Spider-Man films zat een derde film er natuurlijk aan te komen. Over het plot zijn helaas nog maar weinig details bekend. Gelukkig hoeven we op deze film niet heel lang te wachten. De release staat momenteel gepland voor 16 december 2021! Als we geluk hebben, kunnen we hem dit jaar nog in de bioscoop zien. Fingers crossed!

5. John Wick: Chapter 4

Als we het einde van John Wick: Chapter 3 – Parabellum mogen geloven, dan waren er al meer plannen voor John Wick in petto. Na een heftig gevecht om The Continental te beschermen, schoot Manager Winston John Wick neer om opnieuw zijn eer te bewijzen te aan The High Table. Ondanks zijn heftige val en verwondingen heeft John het overleeft. Hij is meegenomen door de Bowery King en heeft het over wraak nemen. Als John wordt gevraagd of die boos is, antwoordt hij met veel pijn en moeite “Yeah”. De subtitel Parabellum (voorbereiden op een oorlog) refereert naar deze oorlog die plaats zal vinden in de vierde film. De releasedatum van de film is verplaatst naar 26 mei 2022.

6. The Lion King 2

De live-action versie van The Lion King was de best bezochte bioscoopfilm van 2019: maar liefst 3,1 miljoen Nederlanders hebben deze prachtige film in de bioscoop bewonderd. Dat er behoefte is aan een tweede deel, is dan ook niet zo gek. Hoe lang we erop zullen moeten wachten, kunnen we helaas niet zeggen. Het enige wat we weten is dat de film een prequel van het origineel is en dat hij geregisseerd wordt door Oscarwinnaar Barry Jenkins. We houden jullie op de hoogte!

7. Fast & Furious 9

Dominic Toretto leidt een rustig bestaan samen met Letty (Michelle Rodriguez) en hun zoontje Brian. Beiden weten dat het gevaar altijd op de loer ligt. Dit keer heeft de dreiging te maken met het verleden van Dom. Hij moet de fouten uit zijn verleden onder ogen zien als hij zijn familie wil beschermen. Zijn crew komt weer samen om een van de meest gevaarlijke huurmoordenaars en high-performance drivers ooit te stoppen. Wanneer blijkt dat dit Doms verdwenen broer Jakob is, (John Cena) wordt deze levensbedreigende situatie nog ingewikkelder. De film staat gepland voor 8 juli 2021.

8. Jurassic World: Dominion

Onlangs kregen we al te horen dat het filmen van Jurassic World: Dominion erop zit! Na 100 dagen en 40.000(!) coronatests verder. Het verhaal van Jurassic World: Dominion is nog niet bekend, maar aan het einde van Jurassic World: Fallen Kingdom ontsnapten allerlei dino’s de beschaafde wereld in. Mens en dinosaurus leven nu mét elkaar, en dat zorgt natuurlijk voor chaos en problemen. De film staat gepland voor volgend jaar zomer 2022.

9. Avatar 2

Misschien is dit wel de film waar we nog het meest naar uitkijken. Na het wereldwijde succes van Avatar is het nu jaren later tijd voor nummero 2. In de nieuwe film maken we kennis met Ronal (Kate Winslet), wie behoort tot de Metkayina, Na’vi die op de riffen van Pandora leven. Hun clan wordt beheerst door een man genaamd Tonowari. Verder weten we dat het personage van Kate vleugels heeft of gebruikt. Dat weten we dankzij setfoto’s die naar buiten zijn gebracht, en een Na’vi ceremonie laten zien. De kans lijkt groot dat ze daarmee een van de wat meer mystieke Na’vi speelt, die een duidelijke band met moeder natuur heeft. De nieuwe film staat gepland voor eind 2022.

10. Fantastic Beasts 3

In Fantastic Beasts 3 zien we hoe de beginnende tovenaarsoorlog tussen Grindelwald (nu gespeeld door Mads Mikkelsen) en diens troepen tegen Dumbledore (Jude Law), Newt Scamander (Eddie Redmayne) en hun vrienden steeds verder oplaait. Verder is er nog weinig bekend over het verhaal. Het enige wat we wel zeker weten is dat de opnames al behoorlijk wat vertraging hebben gehad. Wanneer de film precies uitkomt is nog niet helemaal zeker, maar dat hij eraan komt wel!

Lees ook: bioscoopfilms die op jou staan te wachten in 2021!