Iedereen heeft wel eens een nachtmerrie. Je wordt midden in de nacht zwetend wakker terwijl je hart te keer gaat. Sommige van deze dromen zijn stress dromen. Er zijn verschillende factoren die ervoor zorgen dat je een stress droom krijgt, maar er is één ding wat een nachtmerrie waarschijnlijker maakt.

nachtmerrie

Stress dromen

Stress dromen hebben verschillende thema’s, zoals schaamte, achtervolgingen, vallen of doodgaan. Dromen zijn vaak verbonden met je echte leven dus waarschijnlijk houdt iets in je leven verband met dat wat je droomt. Factoren als een hectische week op het werk, studeren voor examens et cetera kunnen bijdragen aan een slechte nachtrust. Maar wat écht zorgt voor nachtmerries is sociale media.

Dromen onderzoek

De American Psychological Association vond bij een onderzoek dat mensen excessieve tijd doorbrengen met technologie en op sociale media apps. Mensen checken constant alles via sociale media en hebben hierdoor een hoger niveau van stress. Het checken van je werk mail geeft zelfs nog meer stress.

Sociale media

Dromen kunnen een signaal afgeven over wat je doet en hoe je denkt. Ben je bezig met iets wat je stress of angst kan bezorgen, zoals het checken van je ex zijn Instagram? Dan is er een grotere kans dat je negatieve gevoelens hierover door dringen in je dromen. Je slechte gevoelens zullen in je dromen terugkomen.

Positief dromen

Wil je echt goed slapen dan is het verstandig om Instagram, Facebook en Twitter te laten rusten als je naar bed gaat. Doe je laptop dicht, zet je telefoon uit en ga met een positief gevoel slapen. Hierdoor zal je minder negatief dromen en kan je nachtmerries voorkomen.

Droom je van een carriere switch? Zo ga je het bereiken.