Voor vele sportscholen en fitnessliefhebbers was het goed nieuws: de heropening van hun grootste liefde! Ruim twee miljoen sporters mogen na vijf maanden eindelijk weer sporten in hun favoriete gym. Het weer volledig in shape komen zal niet zonder slag of stoot gaan. Denk aan het opnieuw opbouwen van je spiermassa en het hebben van intense spierpijn. Vooral vanwege die laatste viert Melkunie PROTEIN vandaag, 20 mei, ‘Nationale Spierpijndag’. Dé dag waarop we massaal onze spierpijn omarmen en vooral nagenieten van de eerste workout in de sportschool. Doe jij mee?

Date scoren sportschool FEM FEM
@pexels.com

Minder beweging en verslechterde conditie

Het zal je vast niet verbazen dat de sluiting van de sportscholen bij 4 op de 10 Nederlanders heeft gezorgd voor minder beweging en een verslechterde conditie. Ook het opnieuw beginnen met trainen zal voor velen een hekelpunt zijn, maar je kent het gezegde: elk nadeel heeft zijn voordeel! Je kunt een hele hoop spierpijn verwachten, maar of dat nu zo erg is? Zeker niet, want uiteindelijk word je er alleen maar sterker van. Melkunie PROTEIN wilt deze spierpijn graag in het zonnetje zetten, want we hebben onze geliefde ‘vijand’ toch wel gemist. Én zeg nu eerlijk, dat we weer mogen sporten is toch wel beter dan een beetje spierpijn achteraf. 😉

Tips tegen spierpijn

Heb jij dus goed lopen zweten in de sportschool afgelopen 24 uur en voel jij hier en daar een klein pijntje? Of ben je nog van plan om komende dagen een goede sessie te pakken? Don’t worry we got you! Hier zijn de ultieme tips om spierpijn te voorkomen én te verlichten.

Voorkomen?

  1. Een goede warming-up. Zoals de zonnegroet, een oefening waarbij al je spiergroepen aan bod komen. Een ideale manier om je spieren rustig log te maken en over te laten gaan van de ruststand naar de actieve stand. Voor uitleg van de zonnegroet verwijzen we je door naar onze grote vriend Google.
  2. Bouw de belasting rustig op en zet niet te grote stappen in een keer. Bouw bij duurtraining de lengte van je inspanning rustig op. En voer bij krachttraining het aantal kilo’s of herhalingen gestaag op.
  3. Laat je voor of na het sporten masseren. Als jij je vriend of vriendin lief aankijkt willen ze je daar vast en zeker wel mee helpen toch?
Dit zijn de mooiste sportscholen van Amsterdam FEM FEM
@pexels.com

Verlichten!

  1. Blijf bewegen! Soms moet je er niet aan denken, maar het helpt echt. Een lichte training, zoals een half uurtje cardio is heerlijk om je spieren wat meer smooth te laten voelen.
  2. Hoe lekker een warme douche ook is, je spieren herstellen sneller als je koud doucht of een koud meer in duikt. Door het koude water vernauwen de bloedvaten en verhoogt je bloeddruk. Je bloed gaat sneller stromen, waardoor de pijn sneller verdwijnt. Klinkt gek, maar is echt waar!
  3. Ga op tijd naar bed. Voldoende slaap helpt je spieren goed te herstellen.
  4. En last but not least: voeding. Eiwitten doen je spieren sneller herstellen. Zorg er dus voor dat je na een middelmatige of zware training voldoende proteïnen binnenkrijgt.

Eiwitten voor spieropbouw en herstel

We helpen je graag bij het binnenkrijgen van de juiste eiwitten en proteïne, the keys bij de opbouw en het herstel van de spieren. Kies bijvoorbeeld voor de producten van Melkunie PROTEIN. Zij hebben een uitgebreid assortiment aan kwarks, yoghurts, shakes en puddings die minstens 20 gram eiwit per portie bevatten. De producten zijn, naast laag in vet, ook vrij van kunstmatige zoetstoffen. Healthy!

Met deze topproducten ben je binnen no time klaar voor die volgende effectieve workout en/of uitdaging!

melkunie FEM FEM
@melkunie PROTEIN

Zoek je nog een leuke workout voor jou en je vriendinnen? Slinger dan de dance workout van Mamma Mia of The Greatest Showman aan. Plezier en succes gegarandeerd!