We weten waarschijnlijk allemaal wel dat social media mooier is dan dat het lijkt. Dat laat ook Netflix zijn nieuwe thrillerserie ‘Clickbait’ zien die vanuit acht invalshoeken de fascinerende aanwijzingen van de dader van een gruwelijk misdrijf laat zien, waarbij sociale media een grote rol speelt. Helaas moeten we nog even geduldig zijn want de serie staat nog niet op Netflix. Wél heeft de streamingsdienst al de releasedatum bekend gemaakt: zet 25 augustus maar in je agenda.

clickbait netflix
@YouTube

Het verhaal

De thrillerserie gaat over het personage Nick Brewer (gespeeld door Adrian Grenier): een vader, echtgenoot, broer en vriend. Er lijkt niets aan de hand te zijn totdat Nick plotseling spoorloos is. Dit brengt veel vragen met zich mee.

Op social media verschijnt een video waarin Nick een bord vasthoudt met de tekst: ‘’Ik mishandel vrouwen, bij 5 miljoen views ga ik dood.” Mensen uit de omgeving weten nog steeds niet waar Nick is, en of de boodschap een dreiging of een bekentenis is. De vrouw en zus van Nick doen er alles aan om hem op tijd te vinden maar komen dingen van hem op het spoor waarmee ze behoorlijk geconfronteerd worden. Is Nick wel wie ze denken dat hij is? Je begrijpt wel dat dit een hoop spanning met zich meebrengt!

clickbait netflix
@YouTube

De donkere kant van social media

De thriller laat een meeslepend verhaal zien over de donkere kanten van social media – want het internet is natuurlijk niet alleen maar fun and games. Zo wordt er in beeld gebracht dat er een steeds groter verschil is tussen wie we werkelijk zijn, en hoe we onszelf op social media profileren. De serie Clickbait laat dus als het ware de kloof zien tussen onze virtuele en echte persona’s. Scary!

Wil je alvast een voorproefje? Bekijk hier alvast de teaser!

Lees ook: That’s hot! Netflix komt met eigen kookshow op Netflix