De populaire roman van een van de meest succesvolle auteurs uit Amerika werd in 2013 opnieuw verfilmd en zoals verwacht, was het een regelrechte hit. Het was Baz Luhrmann die het verhaal opnieuw tot leven bracht met in de hoofdrol Leonardo DiCaprio en vanaf 18 mei staat het dan éindelijk op Netflix: The Great Gatsby.

the great gatsby FEM FEM

In 1974 was het boek al verfilm met Robert Redford en Mia Farrow. Het verhaal blijft zo onmetelijk populair dat de Australische filmregisseur er in 2013 een eigen draai aan heeft gegeven. Zijn films zijn vaak flamboyant en kleurrijk, en dat is terug te zien in zijn versie van het boek.

The Great Gatsby

The Great Gatsby is de verfilming van het gelijknamige roman van F. Scott Fitzgerald. Het is een verhaal wat wordt verteld uit het perspectief van Nick Carraway (gespeeld door Tobey Maguire). Nick gaat tijdens de roaring twenties (zoals het destijds werd genoemd) opzoek naar “The American Dream”. Hij komt in aanraking met Jay Gatsby (gespeeld door Leonardo) en raakt immens gefascineerd door hem. Jay is namelijk ontiegelijk rijk, maar niet alles in zijn leven is rozengeur en maneschijn. Zo heeft hij te maken met een onmogelijke liefde, bedrog en tragedie.

The Great Gatsby al gezien maar toch nog opzoek naar een film? Bekijk dan vooral even wat er deze maand nog meer op de populaire streamingdienst is toegevoegd.