Zin in iets spannends? Dan is Locke & Key dé serie voor jou. Locke & Key is een Amerikaanse bovennatuurlijke horror serie die jou sowieso de stuipen op het lijf jaagt. De serie is gebaseerd op een stripboek met dezelfde naam en staat sinds februari op Netflix.

Locke & Key

Nadat de vader van Kinsey, Tyler en Bode wordt vermoord op mysterieuze wijze, verhuizen de kinderen samen met hun moeder naar een landhuis. In dit landhuis zijn de vader en oom van de kinderen opgegroeid, maar de twee mannen hebben nooit over het huis gepraat. Dit huis heet het Keyhouse, en het doet zijn naam niet onder. In dit huis zijn namelijk een hoop sleutels te vinden, die niet alleen deuren openmaken. De deuren openen onder andere magische poorten, die misschien ook wat te maken hebben met de dood van hun vader. Maar ze zijn niet de enige die naar de sleutels opzoek zijn en verwikkelen hunzelf in een strijd met iets wat de sleutels het liefst voor zichzelf heeft. De entiteit stopt het niet onder stoelen of banken dat het de sleutels ook wil en doet er alles aan om de sleutels te krijgen. Als de entiteit alle sleutels heeft verzameld zou er iets kunnen gebeuren wat voor niemand voordelig is.

Tweede seizoen?

De serie Locke & Key wordt met open armen ontvangen. De serie is gebaseerd op een stripboeken reeks met hetzelfde verhaal en heeft nu op Netflix een podium gekregen. Bij het kijken van deze serie zal je merken dat het je major Stranger Things vibes geeft, maar dan met een nieuwe twist. Je wordt uitgenodigd om zelf het mysterie op te lossen. Netflix heeft ook al aangekondigd dat er zeker een tweede seizoen komt. De serie staat in de top 10 van populairste series van dit moment en wij snappen heel goed waarom!