Ben jij ook helemaal in to de laatste lifestyle trends? Mooi, want vandaag gaan we het hebben over een onderwerp dat steeds populairder wordt bij vrouwen – de neuspiercing. Of je nu al lang nadenkt over het laten zetten van een neuspiercing of gewoon nieuwsgierig bent naar wat het precies inhoudt, in dit artikel gaan we je alles vertellen wat je moet weten.

neuspiercing piercing neus nazorg soorten piercings

Wat is een neuspiercing?

Een neuspiercing is een piercing die door het zachte weefsel van de neusvleugel of septum (het stukje kraakbeen dat het linker- en rechterneusgat scheidt) wordt geplaatst. Het kan worden gezien als een vorm van zelfexpressie en kan verschillende betekenissen hebben voor verschillende mensen. Sommigen zien het als een manier om hun persoonlijkheid te tonen, terwijl anderen het gewoon mooi vinden en het als een accessoire beschouwen.

Hoe verzorg je een neuspiercing?

Als je besluit om een neuspiercing te laten zetten, is goede verzorging essentieel om complicaties en infecties te voorkomen. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen:

  • Was altijd je handen voordat je de piercing aanraakt.
  • Reinig de piercing dagelijks met een zoutoplossing of desinfecterende spray die speciaal is ontworpen voor piercings.
  • Vermijd het gebruik van alcohol of waterstofperoxide, omdat deze de huid kunnen uitdrogen en irritatie kunnen veroorzaken.
  • Draai niet aan de piercing tijdens het genezingsproces, hierdoor kan er extra irritatie ontstaan.
  • Vermijd zwembaden, sauna’s en jacuzzi’s totdat de piercing volledig is genezen om infectie te voorkomen.

Zo, nu weet je hoe je jouw neuspiercing moet verzorgen. Maar wacht eens even… heb jij wel eens gehoord van alle verschillende soorten neuspiercings? Nee? Nou, wij praten je bij.

Welke soorten neuspiercings bestaan er?

Er zijn verschillende soorten neuspiercings, variërend in de locatie waar ze worden geplaatst en het type sieraad dat wordt gebruikt. Hier zijn een paar populaire opties:

Neusvleugelpiercing

Dit is het meest voorkomende type neuspiercing. Het wordt geplaatst aan de zijkant van de neusvleugel.

Septumpiercing

Deze piercing gaat door het septum, het stukje kraakbeen dat het linker- en rechterneusgat scheidt. Het kan gedragen worden met een ringetje of een rechte barbell.

Nasallang

Dit is een gewaagdere optie waarbij er meerdere piercings in één keer worden gezet. Het begint bij de neusvleugel en loopt door naar het septum.

Dit waren slechts een paar voorbeelden, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur en anatomie. Als je twijfelt over welke piercing het beste bij jou past, raadpleeg dan altijd een professionele piercer die je kan adviseren.

Vorm van zelfexpressie

Of je nu al klaar bent om er eentje te laten zetten of gewoon interesse hebt in deze vorm van zelfexpressie, vergeet niet om altijd goed voor je piercing te zorgen en advies in te winnen bij een professional. En wie weet, misschien is een neuspiercing wel de perfecte finishing touch voor jouw outfit. Liever geen piercing in je neus? Er zijn ook nog andere toffe plekken om je te laten piercen, bijvoorbeeld in je navel, tepel of een helixpiercing in je oor.