De zenuwen gieren door je lijf. Je gaat binnenkort namelijk voor het eerst je schoonfamilie ontmoeten. Je zal wel denken: “Als ik maar een goede eerste indruk maak. En stel je voor dat ik iets verkeerd zeg.” Dit zijn allemaal normale gedachtes die bij je naar boven komen. Om je nét wat zelfverzekerder te laten voelen hebben wij een aantal don’ts tijdens je eerste ontmoeting op een rijtje gezet.

Doe niet te klef

Ja het is lastig. Je bent net verliefd en het liefst zit je continu aan elkaar. Toch is het niet verstandig om recht voor je schoonouders gezicht te gaan lopen tongen. Je wilt immers wel een goede eerste indruk maken en daarom is het verstandig om bij de eerste ontmoeting een keer iets meer afstand te houden. Het is natuurlijk niet zo dat je helemaal niet meer aan elkaar mag zitten, maar weet wel waar de grens zit.

Wees niet te bang

Spanning. Het hoort er nou eenmaal bij. Je wilt natuurlijk dat er niks fout gaat en je bent continu gefocust op hetgeen wat je zegt. Probeer dit onder controle te houden en te ontspannen. Ook bij ongemakkelijke stiltes moet je proberen relaxed te blijven. Het is normaal en maak je daar dus niet druk over.

Meng niet in discussies

Wanneer er een discussie ontstaan tussen jouw schoonmoeder en partner is het erg verleidelijk om je erin te gaan mengen. Doe dit niet! Het is iets tussen hun en de kracht is om je hier buiten te houden. Je wilt je lieve schoonmoeder natuurlijk wel te vriend houden 😉

Praat niet alleen over jezelf

Het klinkt erg vanzelfsprekend, maar het gebeurt vaak. Charmant is het niet als je alleen maar over jezelf praat. Je komt verwaand en arrogant over, terwijl je dat waarschijnlijk helemaal niet bent. Probeer dus veel vragen te stellen aan je schoonfamilie om ze zo goed mogelijk te leren kennen.

Breng geen gevoelige onderwerpen ter sprake

Het is belangrijk om niet gelijk gevoelige onderwerpen aan te snijden. Je wilt natuurlijk wel dat het gezellig blijft en niet dat de sfeer meteen is verpest. Probeer ook geen betweter te zijn. Hier maak je namelijk geen vrienden mee. Laat je van je beste kant zien en hou het een beetje gezellig!

Het seksstandje die hij eigenlijk niet zo lekker vindt.