Soms creëert je partner in verloop van tijd een nieuwe gewoonte waar jij een stukje minder gelukkig van wordt. Ze kunnen namelijk best wel heel erg raar zijn. Hoewel het niet meteen een deal breaker hoeft te zijn, kan dat het uiteindelijk wel worden als je partner dit blijft doen. Het overkwam deze vrouw. Ze doet haar verhaal op Reddit in de hoop zo een beetje advies in te winnen.

nieuwe gewoonte

Nieuwe gewoonte

De 23-jarige vrouw bevindt zich uit wanhoop op het platform Reddit om zo advies te krijgen voor haar relatie. Ze vertelt in de afgelopen jaren mega blij te zijn geweest met haar relatie en heel gelukkig te zijn met haar partner. Helaas heeft haar partner onlangs een nieuwe gewoonte aangenomen, waar ze een stukje minder blij mee is. Het ergert haar nu zó dat ze zelfs op het punt staat om haar relatie te beëindigen en vraagt radeloos haar advies.

Mewing

Maarre, om welke rare nieuwe gewoonte gaat het dan? Haar vriend is een tijdje geleden begonnen met mewing. Het begon als een grapje, maar inmiddels verandert dit nu naar een permanente gewoonte die er in blijft. “Mijn vriend (22) is gestopt met praten en communiceren met mij en doet inmiddels niets anders meer dan mewing. Ik snap dat dit echt gestoord klinkt, maar ik word er gek van en weet niet wat ik er aan moet doen”, vertelt ze.

Voor degene die even snel vertaald hebben en denken: miauwen? Nee, daar heeft ze het dus niet over! Hoewel het beide kan betekenen, gaat het in dit geval niet om het maken van een geluid van een kat. Haar vriend gebruikt de techniek mewing, omdat dit zogenaamd zou helpen om de kaaklijn strakker te krijgen. Hij begon hier een tijdje geleden mee, maar doet inmiddels niets anders meer.

Niet meer praten of eten

Haar vriend slaat dus compleet door en ze is het inmiddels gewoon zat: “Het begon een paar weken geleden, maar inmiddels heeft het onze hele relatie verpest. Het gaat zover dat hij me inmiddels alleen nog maar berichtjes stuurt als we samen zijn, zodat hij niet hoeft te stoppen met mewing. Verder eet en drinkt hij ook nauwelijks.”

Ze komt inmiddels op het punt dat ze niet meer weet wat ze moet doen. Afgelopen weekend bereikte ze het hoogtepunt van irritatie toen ze erachter kwam dat haar vriend inmiddels ook vreemden helpt met het uitvoeren van deze methode. “Ik was het huis aan het opruimen en vond uitlegformulieren voor mewing. Hij doet het nu niet alleen maar zelf, maar gebruikt ook al zijn vrije tijd om er les in te geven. Ik weet echt niet meer wat ik moet doen en heb hem al meerdere keren gesmeekt ermee te stoppen. Ik denk er zelfs over na mijn relatie met hem te beëindigen als hij zo doorgaat”

Wat zou jij doen als je partner dit zou doen? Even doorzetten in de hoop dat het een fase is of je relatie met hem of haar beëindigen?