Er is niets vervelender dan doodzenuwachtig zijn voor je eerste date. Er spoken allemaal rampscenario’s door je hoofd en het liefst ga je de date dan ook snel uit de weg. Dit is nergens voor nodig. Je kan op veel verschillende manieren je zenuwen onder controle houden en wij zeggen hoe.

28766131_2023274151257082_7345204244430979072_n

Realiseer dat het normaal is om nerveus te zijn

Het is erg belangrijk om te realiseren dat het volkomen normaal is om nerveus te zijn. Wel moet je het proberen om onder controle te houden. Als je je bedenkt dat dit misschien de persoon wordt waarmee je je leven door gaat brengen later gieren de zenuwen alleen nog maar meer door je lijf. Dit is volkomen normaal en dat mag je dus best toelaten. Ga nooit met hoge verwachtingen de date in. Dan kan het alleen maar meevallen ;).

Praat er niet met teveel mensen over

Je wilt het er met al je vriendinnen over hebben dat je binnenkort een date op de planning hebt staan. Op deze manier kunnen ze jou advies geven over wat je wel en niet moet doen. Dit kan je erg helpen, maar het helpt misschien niet je zenuwen te kalmeren. Je kan er namelijk verward en zelfs angstiger van worden, terwijl je dit juist niet nodig hebt. Vertel het dus aan een of twee mensen om je gedachtes niet te laten overlopen.

Ga geen hapje eten of drinken

Wanneer je er voor kiest om een hapje te gaan eten of drinken moet je verplicht aan de praat blijven. Het kan dan soms een beetje overkomen alsof je een ‘interview’ aan het doen bent en die ongemakkelijke stiltes helpen ook niet echt mee. Ga dus iets actiefs doen! Inspiratie nodig? Dit zijn de leukste date ideeën die geen bioscoop bevatten.

Drink een glas wijn van te voren

Je moet natuurlijk niet ladderzat op je date aankomen, maar een glaasje wijn kan echt geen kwaad. Het helpt je minder zenuwachtig te zijn en je voelt je een stuk ontspannender. Echt een wondermiddel dus!

Ontspan voordat je de date ingaat

Nerveus overkomen op je date wil je natuurlijk niet. Daarom is het belangrijk om van te voren even een moment rust te pakken. Denk aan het nemen van een bad, een massage nemen of lekker naar de spa gaan. Je mag jezelf af en toe best verwennen!

Realiseer dat de ander ook zenuwachtig is

Geloof me, hij is net zo zenuwachtig als dat jij bent. Hij wilt ook de beste eerste indruk maken en zorgen dat hij niet wordt afgewezen. De eerste keer met iemand afspreken is gewoon mega spannend, maar het is zeker een geruststelling als je bedenkt dat het voor jullie allebei super spannend is!

Nog steeds niet goed genoeg voorbereid? Aan deze first date gesprekken hebben mannen een hekel.