We zijn fan van oliebollen én van frikandellen. Geen wonder dat we dit jaar het liefst gaan voor de oliedel tijdens oud & nieuw. Hoe relaxed dat FavorFlav nu met een oliedel recept komt, waarin dit werkelijkheid wordt. Plan de 31e vrij, want je gaat de tijd hard nodig hebben om deze oliedellen allemaal op tijd af te hebben.

Variaties op oliebollen

De oliebol is ieder jaar weer een succes. Tegenwoordig vind je de meest bizarre variaties op deze oud en nieuw snack en kun je compleet uitpakken. Zo zagen we eerder al de Flügel oliebol en de Martini Pornstar-bol voorbij komen. Toch is drank niet het enige waarmee je de oliebol prima kunt combineren. Onze favoriete frituursnack past namelijk ook prima bij de oliebol. Je frituurt ze immers beide in vet, toch?

Oliedel recept

Het schijnt lastig te zijn om ze ergens te kunnen kopen. Mocht je deze dus willen op smikkelen tijdens oud en nieuw zul je zelf de keuken in moeten duiken. Dat kost uiteraard wat tijd, maar dan heb je wel wat. Verder blijkt het recept niet onwijs moeilijk te zijn. Dat betekent dat je absoluut geen keukenprinses hoeft te zijn om hier een succes van te maken.

Dit heb je nodig:

  • Mix voor oliebollen
  • Benodigdheden die op de verpakking van de mix staan
  • Frikandellen


Zo maak je de oliedellen:

Maak de mix voor de oliebollen volgens het pakje (of volgens je eigen recept) en laat het deeg rijzen. Vervolgens schep je met een ijslepel een grote lepel deeg bij elkaar. Normaal zou je deze gewoon in het vet gooien en gaar frituren. Nu doe je dat niet meteen! Je stopt er namelijk eerst nog een stukje frikandel in tot deze helemaal bedekt is door deeg aan alle kanten. Daarna gooi je hem in het vet en bak je hem tot hij gaar is. Dit herhaal je tot je deeg op is. Daarna kun je aanvallen!

Lees ook: Zó maak je thuis zelf gemakkelijk churros