De oliebol van het klassieke deeg, de krenten en eventueel een dikke laag poedersuiker zijn we natuurlijk al gewend. En eerder kwamen zelfs al de Martini Pornstar-bollen en de tompoucebollen voorbij, maar dat was nog niet het enigste! Wij vonden nog vele andere rare combinaties. Dit zijn de 5x meest bizarre variaties op de oliebol.

1. Oliedel

Na de loempia frikandel, is nu de oliedel aan de beurt. Geloof het of niet, deze frikandellenoliebol bestaat echt! Zelfs al een hele tijd, het bizarre concept is namelijk ontstaan in 2014 onder de naam ‘frikanbol’. De bol is verzonnen door een vriendengroep uit Brabant. Heel moeilijk is het dan ook niet om te maken. Je hebt alleen het gebruikelijke deeg nodig en een stuk ontdooide frikandel. Plaats de frikandel tussen het deeg, doe hem in de frituur pan en voilà, je oliedel is klaar.

oliedel

2. Zalm

Je hoort het goed.. zalm in een oliebol, yikes! De zalmoliebol was vorig jaar te koop bij de visspeciaalzaak Hans Dijkman in Hengelo. Wij slaan de hartige lekkernij denk toch maar over..

Zalm oliebollen

3. Karamel-zeezout bol

In tegenstelling van de rest is deze bol zoet. De oliebollen zijn super makkelijk te maken. Het enigste wat je moet doen is de oliebollen, die je al gewend bent, onderliepen in de chocolade en versieren met sprinkels!

Karamel-zeezout bol

4. Oliebollen pudding

De oliebollen pudding is goed te maken met al je overgebleven oliebollen. Het enigste wat je moet doen is de oliebollen in stukjes scheuren, door de puddingmengsel roeren en in de oven gooien.

Oliebollenpudding

5. Tosti oliebol

Als je denkt dat we alles hebben gehad komt daar de tosti oliebol nog even om het hoekje kijken. Een tosti in de vorm van een oliebol, ja het kan! Mocht je het zelf willen maken, beleg dan een tosti gewoon zoals je dat normaal zou doen. Haal deze dan vervolgens door het oliebollen deeg, en frituur ze zoals je dat normaal ook zou doen. Tip: leg de tosti een nachtje in aluminium folie voor het beste resultaat.

tosti oliebol

Lees ook: Tilburgse ondernemer komt met Flügel bitterbal