Liefde is het meest geweldige gevoel wat er is – mits het wederzijds is tenminste. Onbeantwoorde liefde is namelijk één van de vreselijkste dingen ever. Of iemand nou in een relatie zit, niet klaar is voor iets serieus of simpelweg niet geïnteresseerd is in jou: verliefd zijn op iemand die je niet kan krijgen doet pijn. Met deze tips kom je snel over je crush heen!

open-relatie-liefde-nadelen-voordelen

Stop met praten tegen je crush

Geloof ons: niet meer communiceren met iemand die je niet kan krijgen gaat je alleen maar goed doen. Hoe moeilijk het ook is, het is nog moeilijker om over hem of haar heen te komen als je nog contact blijft houden. Zo hou je namelijk vast aan iets wat er niet is. Volgens psychotherapeut Dr. LeslieBeth Wish zou je niet moeten settelen voor kruimels. Jij verdient namelijk een hele cake! Praten met je onbeantwoorde liefde laat je juist missen wat voor leuke vissen er nog meer in de zee zwemmen – die jou dezelfde liefde wél terug kunnen geven.

Accepteer dat je tijd nodig gaat hebben

Natuurlijk zouden we willen dat je je verliefdheid zó uit zou kunnen zetten. Helaas werkt de realiteit anders. Geef jezelf wat tijd om over hem of haar heen te komen en probeer afsluiting niet te forceren! Want hoe harder je je gevoelens probeert weg te drukken, hoe sneller en heftiger deze terug komen. Net als met een gebroken arm heeft ook een gebroken hart tijd nodig om de helen. Laat daarom je emoties in de vrije loop en praat met iemand als je daar behoefte aan hebt.

@howimetyourmother
@howimetyourmother

Focus op de non-romantische dingen in je leven

Vul de leegte die je onbeantwoorde liefde je niet kon geven op! En nee, dat is niet door middel van een ander persoon die je als rebound gebruikt. Vul in plaats daarvan de leegte op met non-romantische dingen die je net zoveel voldoening geven. Spendeer meer tijd met vrienden, leer een nieuwe hobby en maak zo veel mogelijk lol met de mensen die je liefhebben.

Blijf weg van datingapps

Hoe verleidelijk het ook is om Tinder gelijk weer te installeren, raden we je dit af. Geef jezelf namelijk wat tijd om niet wéér dezelfde fout te maken en je energie te investeren in iemand die jou niks terug kan geven. Werk daarom aan jezelf en vraag je af hoe je je leven op andere manieren leuker kan maken.

Lees ook: Deze signalen laten zien dat hij je wel leuk vindt, maar niet verliefd is