Geen lichte broek aan durven, niet uiteten willen op een eerste date, dit soort dingen herken je vast als je veel knoeit. Knoeien is erg vervelend, maar blijkbaar betekent het ook iets heel goeds. Heb je net gegeten, maar lijkt het alsof je terugkomt van een voedselgevecht, dan weten wij voorlopig even genoeg. Je zou een slabber kunnen dragen, maar dat is ook weer niet zo charmant. Maar geloof ons, jij hoeft je echt niet te schamen als je een knoeier bent.

knoeien met eten slimmer

Intelligenter als je veel knoeit

Eerder schreven we ook al over het feit dat mensen die knoeien gezonder zijn. Uit een recent onderzoek blijkt nu ook dat mensen die veel knoeien, intelligenter zijn, win-win! Dat heeft een aantal redenen.

Als we bezig zijn met eten en drinken, zijn we onbewust ook bezig met het maken van een inschatting in ons hoofd. Hoe zwaar is het glas? Hoe ga ik het vasthouden? Hoe groot is het glas? Hoe kan ik het bewegen zonder dat ik knoei? Mensen die intelligent zijn, zijn vaak een stuk drukker in hun hoofd dan andere mensen. Ze denken de hele dag na, vooral over andere dingen dan een inschatting maken hoe je netjes moet eten of drinken. Andere dingen zijn ook een stuk belangrijker, dus why worry?

Nieuwe avonturen meemaken

Je ouders hebben je waarschijnlijk zelf laten experimenteren met eten, daardoor ontdekte je vroeger je eigen motoriek. Dit heeft jou volgens het onderzoek ook een stuk avontuurlijker gemaakt. Je zou jezelf snel uit durven dagen en iets heel nieuws en geks kunnen ondernemen.

You love food

Blijkbaar hebben mensen die knoeien volgens het onderzoek nog meer positieve eigenschappen. Zo zullen deze mensen een betere relatie hebben met voeding. Dit is al bij je opvoeding mee gegeven. Echter blijft die onhandigheid van het knoeien altijd een beetje in je zitten. Maar doordat je dus zelf al snel zelfstandig werd met eten, heb je nog een hele hoop andere dingen geleerd. Je zou beter weten wanneer je vol zit, hoe je moet eten en wat je zou moeten eten. Dit is uiteindelijk ook stuken beter voor jouw gezondheid en gewicht.

Lees ook: Mors jij met alles wat je eet? Met deze tips zijn de vlekken zo uit je kleding!