Een eerste date… Die kan zeker ongemakkelijk zijn. Hoe begroet je bijvoorbeeld iemand of wie gaat aan het einde de rekening betalen? Zo zijn er nog veel meer ongemakkelijke momenten. Dit zijn de meest ongemakkelijke momenten die jij mee kan maken op een eerste date!

Jij gaat voor de knuffel terwijl de ander 3 zoenen wil geven

Het eerste moment wanneer jullie elkaar zien is vaak super awkward. Hoe zeg je elkaar in hemelsnaam wel niet gedag? Jij gaat voor de knuffel en de ander wilt je drie zoenen geven. Ongemakkelijk!

De ander lijkt helemaal niet op zijn of haar foto

Iedereen heeft dit minstens wel één keer meegemaakt… Je hebt iemand ontmoet via social media of via een dating app. Wanneer jullie voor het eerst gaan afspreken, zoeken jullie elkaar met behulp van foto’s die jullie hebben gezien. Maar wat nou als die ander helemaal niet op zijn of haar foto’s lijkt?

De ander (of jij) komt veel te laat

Een goede indruk achterlaten bij een eerste date is heel belangrijk. Dus het is ook super belangrijk dat je op je eerste date gewoon netjes op tijd komt. Wat nou als die ander veel te laat is en jij wacht ergens alleen in een restaurant? Super lullig…

De ander zoeken terwijl je niet weet hoe hij of zij eruit ziet

Het kan zo zijn dat jij iemand alleen via app hebt gesproken en totaal geen goed beeld van diegene hebt. Hoe ongemakkelijk is het dan om ergens te staan en rond te kijken dat je hem of haar gelijk herkent. Straks spreek je nog de verkeerde aan… Oops!

Splitten of niet?

Het moment van de waarheid noemen ze het ook wel. Wie is de persoon die de date gaat betalen? Betaal jij, die ander of gaan jullie de rekening splitten? Volgens onderzoek wil de meerderheid van de vrouwen nog steeds dat de man betaalt.

Je komt er tijdens de date achter dat er eten tussen je tanden zit

De date zit er bijna op en jij komt erachter dat er al die tijd wat tussen je tanden heeft gezeten. Sommige dingen kun je gewoon beter niet eten op een eerste date.

Aan het einde van de avond heb je iets teveel gedronken

Op je eerste eerste date hebben jullie besloten om gezellig wat drankjes te gaan doen. Alleen heb je iets te diep in het glaasje gekeken en weet je niet meer zo goed wat er allemaal is gebeurd die avond… Whoops!

Lees ook: Dit zijn de leukste date ideeën voor een eerste date