Kerstdiners met je familie zijn ontzettend gezellig. Maar soms kunnen de vragen van die ene tante toch wel erg ongemakkelijk zijn. En al helemaal als ze je allerlei vragen gaat stellen over je relatiestatus. Heb je al een relatie? Ben je single? Hoe gaat het met die ene persoon waarmee je op date was geweest? Afijn, je snapt ‘m.  Gelukkig hebben wij de beste reacties gevonden mocht je de hele avond van dit soort ongemakkelijke vragen krijgen.

ongemakkelijke vragen kerst FEM FEM

Wanneer je single bent en het graag zo houdt

‘Wanneer neem je weer eens iemand mee?’ Deze vraag zal je waarschijnlijk wel vaker te horen krijgen van familie als je al een tijdje single bent. Maar er is natuurlijk helemaal niks mis met single zijn, als jij gelukkig bent. Jammer genoeg zijn familieleden niet altijd zo begrijpend en zullen het hier niet altijd mee eens zijn. Probeer aan je familie uit te leggen dat het niet per se de vraag moet zijn wanneer je iemand meeneemt, maar wie je meeneemt. Leg uit dat je op zoek bent naar de juiste persoon om voor te stellen aan de familie. Erbij zeggen dat je kieskeurig bent omdat je graag de perfecte persoon aan je familie voor wil stellen zal ze waarschijnlijk wel even de mond snoeren. Je wilt natuurlijk wel iemand meenemen die ze graag mogen, toch?

Wanneer je met iemand date maar het liever nog niet verteld

Als de vraag eenmaal komt moet je de overweging maken of je gaat liegen of dat je eerlijk bent. Eerlijkheid duur natuurlijk het langst, maar een leugentje om bestwil is soms de beste optie. Maar als je toch graag de waarheid wilt vertellen kan je jouw familie geruststellen door te zeggen dat je nog niet zeker weet of jouw nieuwe partner de juiste is. Je twijfelt nog over of het de juiste partner is om aan je familie voor te stellen en daarom is diegene er niet. En of deze date nou een scharrel of een serieuzere partner is hoeven ze dan natuurlijk niet te weten.

Wanneer je pas recent single bent maar het hier liever niet over hebt

Break-ups zijn vervelend genoeg op zichzelf, en wanneer je familie er maar over door blijft praten helpt dit natuurlijk al helemaal niet. Als je het er niet over wilt hebben met je familie is het het beste om dit gewoon tegen ze te zeggen. Leg uit dat erover praten pijn doet en je tijdens de feestdagen liever niet verdrietig bent. Als ze toch aandringen kan je proberen er gewoon niet op in te gaan of het onderwerp te veranderen. Hopelijk komt de boodschap dan binnen.

Wanneer ze je met iemand proberen te koppelen

Of je nou gelukkig single bent of op zoek bent naar iemand, is het erg vervelend als je familie zich probeert te bemoeien met jouw liefdesleven. Als je hier totaal geen behoefte aan hebt is het het beste om ze dit gewoon te vertellen. Maar vertel ze dat je hun hulp wel waardeert, dan voelen ze zich hopelijk minder beledigd. Maar geeft wel duidelijk aan dat je even geen zin hebt om met de zoon van de tandarts van je tante af te spreken want het lukt je heus zelf wel om een date te scoren.

Wanneer ze maar blijven vragen wanneer je gaat trouwen

Deze is misschien wel de ergste van allemaal en is vooral heel erg vervelend als je een relatie hebt. Als jouw partner aanwezig is bij het diner voelt hij/zij zich waarschijnlijk ook erg onder druk gezet. Probeer aan je familie uit te leggen dat je hun opmerkingen erg vervelend vindt en dat je er nog niet klaar voor bent om te gaan trouwen. Zet grenzen met je familie. Desnoods kan je ze overhalen door te zeggen dat je alleen maar langer gaat wachten als ze niet stoppen met vragen. Deze kan je ook gebruiken als je helemaal niet van plan bent om te gaan trouwen, wat niet weet wat niet deert.