Wisten jullie al dat er een aantal dingen zijn die vaak worden gezien als ‘slechte gewoonte’ waar je je eigenlijk niet zo schuldig over hoeft te voelen? Oké, elke week langs de Mac en weekenden lang aan de borrel is natuurlijk niet verstandig maar elke dag een stukje chocolade? Tuurlijk mag dat. We vertellen je meer.

Ongezonde gewoontes FEM FEM

’s Avonds laat nog snacken

Meestal wordt er altijd gezegd dat een late night snack een really bad idea is omdat het er voor zorgt dat je lichaam aankomt omdat het ’s avonds in spaarstand gaat. Alleen niemand heeft er zin in om met een knorrende maag te gaan slapen én dan slaap je ook nog eens slecht omdat je trek hebt. Dus wil je rond een uurtje of half tien/tien uur nog even iets eten? Doe het, maar houd het licht.

Een wijntje bij het eten

Bij FEM FEM zijn wij altijd wel supporters van een lekker glas wijn dus tegen iedereen die altijd zegt dat je van alcohol dik wordt, laat ze even het onderzoek van de Journal Current Obesity Reports zien. Zij laten namelijk zien dat een glas wijn per dag zeker geen ramp is als het gaat over gewichtstoename.

Niet naar de sportschool gaan

Dus je had eigenlijk een avondje sporten op de planning staan maar hebt echt gewoon géén zin? Joh, je kan heus een keer een lesje skippen. Niet regelmatig dan hè, maar heel soms is het helemaal prima. Als je te veel sport dan kan je namelijk ook je menstruatiecyclus verstoren waardoor je je uitgeput gaat voelen.

Chocolade eten

Pure chocolade is zelfs goed voor je! Laat wit en melk liggen en ga voor de chocolade met 70 procent of meer cacao. Cacao is namelijk rijk aan polyfenolen wat werkt als een ontstekingsremmend middel. Ook kan cacao je bloeddruk verlagen en diabetes verminderen.

Netflixen met je lief

Voor iedereen die nog niet op de hoogte is: Netflix & chill is hartstikke goed voor je relatie.

Kortom, alles draait natuurlijk om balans. Het leven moet natuurlijk wel nog gewoon leuk blijven.