We houden allemaal van daten. We doen het dan ook vaak, en leren onze dates online kennen of in het echte leven. Toch gaat het ons soms allemaal even te snel en krijgen we cold feet. Dat gebeurt bij meerdere mensen, blijkt. Zonder dat we het doorhebben hebben wij onszelf namelijk foute dating trends aangeleerd, die ook jíj vast weleens hebt gedaan. Deze dingen doen we bewust maar soms ook onbewust. Het zit nou eenmaal in onze aard. Wel zitten er een paar dating trends bij die écht niet meer kunnen. Van Keanu-ing tot Dial-Toning.

Ge-Elsa’d worden

Deze generatie leert elkaar makkelijker kennen via het internet, hier zit natuurlijk iedereen op. Ook jouw potentiële nieuwe liefde. Het is dus ook niet zo gek dat we elkaar eerst online leren kennen en daarna gaan daten. Hierbij kan alles soms net even anders gaan dan je had gedacht. Het blijkt bijvoorbeeld toch niet helemaal te klikken. Wat doe je dan? Het vertellen via een appje? Don’t think so. Daar hebben we andere methodes voor, zoals ghosting. We weten allemaal wat ghosting is; het niet meer reageren op andermans berichten terwijl jullie een gesprek aan het voortzetten waren. Poef. Weg. Maar je kunt nu ook ge-Elsa’d worden. Dit is vernoemd naar de film Frozen. ‘Wat is dat nou weer?’ horen we je denken. Dit betekent dat de persoon tegen wie je praat langzaam steeds koeler en afstandelijker wordt, waarbij hun antwoorden steeds korter worden. Totdat hij/zij verdwijnt.

Keanu-ing

Keanu-ing is door de datingsite Happn uitgeroepen tot één van de nieuwste dating termen van 2020. Het is vernoemd naar de 46-jarige Keanu Reeves, bekend als acteur van the Matrix, en zijn 55 jarige vriendin Alexandra Grant. Toen zij voor het eerst op de rode loper tevoorschijn kwamen als koppel waren mensen verbaasd, aangezien zij hen niet bij elkaar vonden passen. De term Keanu-ing houdt dus in dat een koppel samenkomt waarvan mensen het niet zouden verwachten. Dit verrast mensen.

Dial-Toning

Je hebt eindelijk de moed verzameld om het nummer van die charmante persoon tegenover je te vragen en je krijgt deze dan ook. Score! Nou… dit kan soms anders uitpakken. Wanneer je die persoon dan een berichtje stuurt blijft je bericht voor eeuwig op blauwe vinkjes staan en krijg je dus nooit meer een reactie terug. Dit betekent dat je bent gedial-toned. Zuur.

Stashing

Stashing betekent simpelweg dat jij het geheim bent van de ander, zonder dat jij hierin meestemt. Je partner ‘vergeet’ je te taggen in zijn/haar Instagram berichten, ontwijkt alle vormen van contact wanneer hun vrienden er zijn of stelt je maar niet voor aan de familie. Dit betekent dat die persoon je achterhoudt voor zijn familie en vrienden omdat hij nog geen label op jullie relatie wil plakken. Ze houden daarbij hun opties open tot het écht serieus wordt.

Dogfishing

Je kent het vast wel, die ene persoon waarvan zijn Tinderprofiel alleen maar bestaat uit zijn huisdier. En niet zonder reden. Het blijkt namelijk een strategie te zijn die veel wordt gebruikt in de online dating wereld. Ze gebruiken hun huisdier om potentiële matches te trekken, zo hebben zij een onderwerp om over te praten en hopen zij dat een date snel lukt. Want, wie houdt er nou niet van een honden uitlaatsessie als eerste date? Wij snappen ‘m wel.

Rossing

Iedereen kent Friends en de situatie van Ross en Rachel. ‘We were on a break!‘ horen we nog in ons achterhoofd. Hier is Rossing dan ook naar vernoemd. Het naar bed gaan met iemand anders terwijl jullie een pauze nemen in jullie relatie. Hierbij probeert hij/zij het te rechtvaardigen door te zeggen dat jullie niet exclusief waren op dat moment.

Last but not least: Jekylling

Jekylling komt veel voor in het dagelijks leven, wat niet zou moeten. Nog ver voordat de term een naam kreeg waren veel mensen al schuldig eraan. Wat het is? Je wordt overspoelt met complimenten en vragen door iemand, totdat je hen afwijst. Wanneer dit gebeurt worden zij opeens agressief en is hun respect ver te zoeken. Zo kunnen ze je namen gaan noemen of verder gaan. Een term om dus zéker niet trots op te zijn.

Heb jij jezelf weleens op één van deze populaire dating termen betrapt?