We hebben de feestdagen achter de rug en het nieuwe jaar is van start gegaan. Simpelweg betekent dit eigenlijk gewoon dat we nu niet zo veel meer hebben om naar uit te kijken. Ze zeggen niet voor niets dat we januari het beste kunnen skippen. Kou, korte dagen, grauw en donker én nog eens kou. Het is dan ook geen slecht idee om gewoon een weekje weg te gaan in januari. En dan natuurlijk naar een plekje waar het een stuk warmer is dan hier, zodat je kunt ontsnappen aan de kou.

Ontsnappen aan de kou doe je op deze leuke plekken

Nederland is helaas niet gezegend met warme winterdagen. Dat zullen we moeten accepteren, want daar is niets aan te doen. Gelukkig zijn er genoeg andere plekken in Europa die wel gezegend zijn met warmere temperaturen in de winter. Daar moeten we gewoon gebruik van maken. Mocht je graag een paar dagen naar de zon willen en niet weten welke plekken er zijn, helpen wij je een handje. Ontsnappen aan de kou is gemakkelijker dan je denkt.

1. Canarische eilanden, Spanje

Lanzarote, Tenerife of Gran Canaria. Deze eilanden zijn een prima plek om eens lekker te ontsnappen aan de kou. De vulkanische eilanden die zich bevinden aan de westkust van Marokko zijn een prima plek om tot rust te komen, op te laden en te genieten van natuur. Tel daarbij op dat je ook de hele week lekker eet (lees: tapas en paella)! De temperaturen liggen zo rond de 20 graden, maar het is natuurlijk geen garantie. Ook hier valt af en toe een druppeltje regen.

2. Madeira, Portugal

We schreven al eerder over dit exotische eiland. We kunnen eigenlijk wel stellen dat Madeira hét Europese Hawaii is. Dat betekent dan ook dat de temperaturen er ook nu niet heel onaangenaam zijn. Kans op regel is er uiteraard wel, maar de temperaturen ronde de 20 graden liegen er verder niet om. Hier kun je ook prima aan de kou ontsnappen.


Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht dat is gedeeld door @_kasia_pal

3. Sicilië, Italië

Iets minder warm dan twee bovenstaande bestemmingen, maar nog steeds prima vertoeven. Met temperaturen boven de 15 graden én dat lekkere zonnetje kun je hier ook zonder moeite je vitamine d tekort opkrikken. De overheerlijke pizza en pasta zorgen ervoor dat die paar graden verschil niet uitmaken!

4. Málaga, Spanje

Deze Spaanse stad is er ook zeker eentje om serieus te nemen. Met temperaturen rond de 20 graden zou je haast kunnen genieten van een dagje op het strand. Weliswaar niet in je bikini en niet in de zee, maar goed. Het blijft een mogelijkheid! Je kunt er ook gewoon struinen over de boulevard en genieten van het eten. Dit zit wel goed!

Lees ook: Beste tips voor mensen die altijd koude voeten hebben in bed