Het is natuurlijk altijd leuk wanneer je partner onverwachts iets liefs voor je doet. Maar dit geldt andersom ook, en vrouwen mogen hier best wel eens de leiding in nemen. Heb je geen flauw benul van wat je moet doen? Dit zijn romantische gebaren die elke man kan waarderen!

1. Een random appje sturen

Door hem een lief of grappig berichtje te sturen, kan je zijn dag echt maken! En dit hoeven helemaal geen lange zwijmelteksten te zijn. Simpelweg een foto sturen of een opmerking over een inside joke laat al merken dat je aan hem denkt. Dat is alles wat hij wil.

2. Voor hem koken

Het is natuurlijk niet zo dat vrouwen automatisch in de keuken horen, maar de liefde van de man gaat vaak toch door de maag. Maak eens zijn lievelings gerecht voor hem, waar hij eigenlijk nooit tijd voor heeft (of wat hij simpelweg niet kan). Geen prinses in de keuken? Je kunt ook zijn favo meal afhalen. Serveer het wel op mooi servies en laat hem niet uit een plastic bakje eten. Het oog wil ook wat.

3. Zijn favo snacks halen

Iedereen heeft wel een snack die je dag (en nacht) door kunt eten. Haal zijn favo snack wanneer je in de supermarkt bent en leg dit voor hem klaar. Sowieso dat zijn hart smelt.

4. Stuur een kaartje

Het klinkt misschien suf maar dit is juist super leuk! Omdat dit best wel oldskool is, verwacht hij het totaal niet! Dit kost net iets meer moeite dan een appje sturen, maar het effect is des te leuker!

5. Schrijf een romantisch berichtje op een post-it

En laat deze op een willekeurige plek achter in huis! Schrijf hoe knap hij er wel niet uitziet en plak dit vervolgens op de spiegel. Of wens hem veel plezier op werk en plak deze op de koelkast. Dit tovert sowieso een lach op zijn gezicht.

6. Maak lunch voor hem klaar

Again: vrouwen hoeven heus niet de boterhammen voor hun vent te smeren, dat kunnen ze heus zelf wel. Maar eens in de zoveel tijd is het leuk om hem nét wat meer te verwennen. Er bestaat een grote kans dat hij een zak boterhammen en een pak kipfilet mee naar zijn werk neemt, niet heel spannend. Dus dat maakt het des te leuker wanneer hij een verassing in zijn lunchtrommen ziet. Wat dacht je van een home made falafelwrap?

7. Hou een ‘hem’-dag

Doe de hele dag dingen die hij leuk vindt! Ga lekker voetbal kijken, een biertje drinken en een potje gamen. Haal zijn favoriete eten en favo snacks. Als kers op de taart kun je hem ook nog eens tussen de lakens verwennen. Misschien krijg je hier wel eens iets heel fijns voor terug.

8. Geef hem een klein cadeautje

Mocht receiving gifts de love language van je partner zijn, dan kan het een leuk idee zijn om hem een klein cadeautje te geven. Ga geen grote bedragen over de balk smijten, maar houd het simpel. Een nieuw paar hippe sokken is al leuk zat!

9. Stuur hem een spraakmemo

Soms mis je je lover zo erg, dat enkel zijn stem horen je al blij maakt. Je kunt natuurlijk ook elkaar bellen, maar hier is niet altijd tijd voor door jullie drukke levens. Stuur hem daarom een spraakmemo! Net even leuker dan een appje.

10. Plan een verassings date

Als hij denkt dat hij op een rustige zaterdag niks te doen heeft, dan heeft hij het mis. Je hebt een romantische avond op de planning staan. Vertel je partner dat hij rond een bepaalde tijd klaar moet staan en geef hem een dresscode. Casual chic? Check! Neem hem vervolgens mee op date. Dit kan letterlijk van alles zijn. Geen inspiratie? Wij hebben 100 date ideeën op een rijtje gezet zodat jullie je nooit hoeven te vervelen.

Lees ook: Deze *onverwachtse* dingen vinden mannen onaantrekkelijk aan vrouwen