Het libido van vrouwen verandert constant. Soms zijn er periodes dat je elke dag zin hebt en andere keren moet je er niet aan denken. Toch blijken vrouwen een bepaalde leeftijd te hebben waarin het libido level het hoogst ligt. Benieuwd welke leeftijd dat is? Lees dan snel verder…

Vrijpartij

Ten eerste hebben wij ook echt wel zin in goede bedavontuurtjes, maar wellicht gewoon net wat minder dan onze mannelijke tegenpolen. Je hoort toch stiekem verhalen van mannen die klagen over het libido van hun vriendin of vrouw. Als antwoord daarop is dat niet heel gek, want mannen hebben een hoog gehalte testosteron in het lichaam dat de zin in een feestje tussen de lakens verhoogt.

Tussen man en vrouw zit een groot verschil. Vrouwen zijn over het algemeen op hun 18de bezig met hele andere zaken dan het nadenken over hun libido. Schoolkeuzes staan centraal en ze zijn meer bezig met de emotionele en fysieke aspecten van een vrouw worden. Daarentegen staan mannen op dat moment juist in de startblokken om een wilde avond te beleven. Dit gaat trouwens nog wel door, namelijk tot hun 55ste (schijnt).

Leeftijd van…

Bij vrouwen is het een heel ander verhaal. Ons libido piekt rond de leeftijd van 30. Waarom? Wij vrouwen schijnen ons dan het meest aantrekkelijk te voelen, plus de drang naar het krijgen van kindjes wordt groter en ja daar zul je toch écht een bedavontuurtje voor moeten hebben.

Daling van de piek

Vrouwen hebben eenmaal een lager gehalte testosteron in hun lichaam, daardoor is hun piek in het libido ook sneller weer weg. Bij de meeste vrouwen verdwijnt het libido weer rond hun 40ste.

Natuurlijk is dit voor iedere vrouw verschillend, dus doe vooral lekker waar jij jezelf fijn bij voelt!