Shit, opeens is Moederdag wel heel dichtbij… Het lijkt elk jaar wel lastiger te worden om met een leuk cadeau te komen. En om nou wéér met een Rituals pakketje aan te komen is ook weer zo cliché. Je moeder verdient immers het allerbeste! Geen stress: we hebben voor jou de meest originele Moederdag cadeaus op een rij gezet. Met deze cadeaus neem je binnen no-time de titel ‘beste dochter ooit’ op je!

@pinterest
@pinterest

High-tea at home

Hoewel de terrassen weer open zijn, is het nog maar de vraag of het weer deze zondag je ook toelaat om lekker in het zonnetje te genieten van wat lekkers. Met een high-tea at home hoef je gelukkig de deur niet uit! Ga zelf aan de slag om de lekkerste scones,  mini-cupcakes, cinnamon rolls en meringues te maken – met extra veel liefde natuurlijk. Als dit je net teveel tijd kost, kun je ook gemakkelijk een high-tea pakket bestellen. Bijvoorbeeld bij het favoriete café van je moeder. Het enige wat je zelf hoeft te doen is een pot thee zetten!

Getekend of geïllustreerd familieportret

Elke moeder vindt het fijn om een recente foto van het hele gezin voor haar verjaardag of Moederdag te krijgen. Maar het wordt een nog grotere verrassing als je een getekend familieportret laat maken. Dus wij zouden zeggen: sla het jaarlijkse bezoekje aan de fotograaf over en surf online naar websites die zelf illustraties en/of tekeningen maken. Vaak ben je nog goedkoper uit ook! Het enige wat je hoeft te doen is van iedereen (ook van eventuele huisdieren) een duidelijke foto op te sturen. Easy peasy lemon squeezy!

Gedroogde bloemen

Hoe mooi verse bloemen ook zijn, het blijft zonde om ze na een week of twee weer in de kliko te moeten gooien. Verras je moeder daarom met een boeket dat eeuwig meegaat: een droogboeket! Gedroogde bloemen kunnen er namelijk net zo mooi en kleurrijk uitzien als normale bloemen! Koop er een vaas bij en maak het een prachtige toevoeging aan de huis- of slaapkamer van je moeder.

Benoem een ster naar haar

Dit is het perfecte Moederdag cadeau als je een moeder hebt die houdt van sterren kijken. Je kunt namelijk een eigen ster kopen en benoemen naar haar! Diverse websites bieden dit aan en voorzorgen je van een sterrenkaart en instructies om de ster te vinden. Letterlijk een schitterend cadeau, want wie kan nu zeggen dat zij een eigen ster heeft?!

avocado-gezichtsmasker-natural-fem-fem
@pexels

Skin care set

Hoe goed je moeder er nog uitziet voor haar leeftijd, het is altijd een goed idee om te investeren in skin care! Koop bijvoorbeeld een set met een cleanser, dagcrème, serum en een masker! Het hoeft je niet eens fortuinen te kosten: betaalbare sets werken meestal net zo goed. Wist je dat de Lidl onlangs ook een manicure- en pedicureset verkocht? Gun je moeder al die complimentjes over hoe stralend en jong ze er uit ziet!

Lees ook: Dit is het Moederdagcadeau dat je eigenlijk liever zelf wilt houden