Het vinden van de juiste foundation kleur kan soms erg lastig zijn. De ene keer is het net te licht, te donker of klopt de ondertoon niet. Met behulp van de volgende tips zal het je voortaan altijd lukken om de juiste foundation kleur te vinden.

foundation huid FEM FEM

Bepaal jouw ondertoon

Om te weten wat voor foundation kleur je precies moet hebben, moet je eerst weten wat de ondertoon van jouw huid is. Dit weet je misschien al, bewust of onbewust. Vaak merk je dit al door te kijken naar welke kleuren jou het beste staan. Als je het niet zeker weet kan je een blauw kledingstuk aantrekken en daarna een oranje kledingstuk. Kijk goed wat de kleuren doen voor jouw huid. Als je blauw mooier vindt bij jezelf heb je waarschijnlijk een koele ondertoon. Als oranje mooier is heb je een warme ondertoon. Make-up merken geven vaak aan wat de ondertoon van een bepaalde kleur is door een C (voor cool) of een W (voor warm) achter het kleurnummer te plaatsen. Bij twijfel of als deze aanduiding afwezig is kan een medewerker van de winkel je helpen.

Probeer het eerst uit

De beste manier om een foundation kleur te kiezen die perfect bij jouw huid past is simpelweg door het uitproberen van verschillende kleuren. Koop dus alleen een foundation als je de mogelijkheid hebt gehad om de kleur te testen en als je zeker weet dat het de perfecte match is. De beste plek om foundation te testen is op je kaaklijn. Zet een aantal streepjes van verschillende kleuren en kijk welke kleur met meeste wegvalt op jouw huid. Als je niet kan kiezen is het handig om de kleuren even goed uit te smeren zoals je normaal gesproken bij het aanbrengen van je foundation zou doen. Als het hierna nog steeds onduidelijk is kan je er een foto van maken met flits. Door in te zoomen wordt kan je goed zien welke kleur het meest overeenkomt met jouw huid.

Geef het even tijd

Sommige foundations blijven niet dezelfde kleur als dat ze in de verpakking zijn nadat je ze hebt aangebracht. Dit komt omdat het pigment wordt aangetast wanneer er zuurstof bij komt. De beste manier om erachter te komen of dit gebeurt bij de foundation waar je in geïnteresseerd bent, is door een aantal kleuren op je hand aan te brengen en vervolgens even te wachten. Maak een foto van de kleuren direct nadat je ze hebt aangebracht. Loop even een rondje door de winkel terwijl je wacht en vergelijk de kleuren op je hand met de foto na 5 à 10 minuten. Als de kleuren zijn verandert, schaf dan de kleur aan die na het opdrogen het beste met jouw kleur overeenkomt.

Wacht tot het juiste moment

Niet ieder moment is ideaal voor het aanschaffen van een nieuwe foundation. Als je van plan bent om te investeren in een foundation die je iedere dag wil dragen kan je deze beter uitzoeken op het moment dat jouw huid de kleur is die het de meeste dagen van het jaar heeft. Dit houdt dus in dat de dag nadat je terugkomt van een tropische vakantie misschien niet het beste moment is.

En na deze zoektocht heb je hopelijk de perfecte foundation gevonden die je iedere dag met plezier draagt. Nu de rest van je make-up look nog!