Waarschijnlijk heb ook jij nog heel wat plekken op je bucketlist staan, plekken die je ooit nog wilt bezoeken. Je hoopt ze allemaal ooit af te strepen, maar loopt nog niet te hard van stapel. Je hebt namelijk geen geldboom op je rug en die plekken die lopen toch niet weg. Alhoewel… Sommige plekken zullen in de toekomst verdwijnen en de één is nog dichterbij huis dan de ander. Wees er daarom snel bij, voordat het te laat is.

De Dode Zee

De Dode Zee is al zo’n 25 meter gezonken en is de laatste 40 jaar met een derde afgenomen. De Dode Zee wordt dus steeds kleiner en minder diep. Wanneer de landen rondom de zee continue water uit rivier de Jordaan blijven halen kan het voor komen dat de Dode Zee binnen 50 jaar verdwenen is. De Jordaan is een rivier waar de Dode Zee zijn water vandaan haalt, wanneer deze leeg raakt betekent dat het einde van de Dode Zee.

Dode Zee Fem Fem

Foto: NickolayV via Istock

Venetië

Al eerder stond Venetië tussen de plekken waar de realiteit anders is dan de werkelijkheid en nu vertellen ze ons ook nog eens dat het zomaar kan dat Venetië over een paar jaar niet meer bestaat. De Italiaanse stad is namelijk de laatste jaren erg aan het zinken en het lijkt er niet op dat het gaat stoppen. De laatste jaren was dit ook terug te zien na een aantal ernstige overstromingen waarbij een deel van de stad onder water kwam te staan. Pak daarom nog snel een ritje met de gondel voordat het te laat is.

Venentië FEm FEm

Foto: valio84sl via Istock

Nationale Gletsjer Park Montana

Het Nationale Gletsjer Park in de Amerikaanse staat Montana begon met 150 verschillende gletsjers tijdens de ‘opening’ van het nationale park in 1910 en heeft vandaag de dag slechts 25 verschillende gletsjers. Het aantal gletsjers neemt dus terug en over 15 jaar kan het zomaar voor komen dat er geen gletsjer meer over is in het Amerikaanse park.

Glacier National Park Montana femfem

Foto: JeanMarieBiele via Istock

De Alpen

Een van de meest bekende locaties als het gaat om wintersport, de Europese Alpen. De klimaatveranderingen pakken slecht uit voor de Alpen, dit komt doordat ze op een lagere hoogte liggen dan de meeste bergketens. Ieder jaar verliest de Alpen 3% van de gletsjers en dat betekent dat er in 2050 misschien wel helemaal geen gletsjers meer te vinden zijn in dit gebied.

De Alpen fem fem

Foto: Say-Cheese via Istock

De bossen van Madagaskar

Zoals ieder bos hebben ook de bossen van Madagaskar last van hevige ontbossing. Door de klimaatveranderingen zijn er steeds meer bosbranden en er worden ook nog steeds vele bomen gekapt. De bossen van Madagaskar zullen daarom naar verwachting nog maar 35 jaar bestaan.

bossen Madagaskar femfem

Foto: lucky-photographer via Istock

De Malediven

De Malediven is een eilandstaat in de Indische Oceaan, die langzaam wegzinkt vanwege de extreme klimaatveranderingen. Verschillende wetenschappers voorspellen dat deze eilandenstaat binnen 100 jaar volledig onder water zal staan en dat betekent het einde voor deze droombestemming. Zelfs de uitvinding van de eeuw zal dan verdwijnen, er is namelijk een hotel op de Malediven die Instagram butler’s heeft.

Malediven femfem

Foto: amriphoto via Istock

Lees ook:

Hotspot alert: dit zijn de best bewaarde geheimen van Europa