Heb je soms ook moeite om in slaap te komen? Ben je vaak nog te onrustig waardoor je urenlang plafonddienst hebt? Om ervoor te zorgen dat jij toch rustig aan je nachtbeurt begint, hebben we een tip: zet een podcast op. Podcasts kunnen niet alleen leerzaam en leuk zijn, maar soms ook langdradig waardoor je makkelijker in slaap valt.

podcast slapen FEM FEM

Sleep With Me

Als je het hebt over de bekende Engelstalige slaap-podcast staat deze bovenaan het lijstje. Deze verhalen zijn namelijk zo ingewikkeld dat het haast onmogelijk is om níet in slaap te vallen. Ondanks dat ze een uur duren, doet de maker van deze podcast Drew Ackerman er maar liefst 15 uur over voor 1 aflevering. Tja, als je het doet, moet je het wel goed doen.

Sleep With Me Podcast

Game of Drones

Kan jij ook altijd zo lang discussiëren over afleveringen van Game of Thrones? Dan is dit een podcast waar je iets aan hebt want ja, je valt ervan in slaap, maar je kan ook nog luisteren naar alle bizarre theorieën en recaps van de serie. Deze podcast duurt maar liefst (zet je schrap) 9 úúr. Zo is de kans dat de podcast de volgende ochtend nog steeds bezig is, heel groot.

Games of Drones Podcast

The Auracle

Ben jij meer van de ASMR? Dan moet je zeker weten The Auracle beluisteren. Door de zweverige geluiden val jij binnen no time in slaap…

The Auracle Podcast

Bedtime Stories

Bedtime Stories, de naam zegt het al. Dé verhalen die je wilt horen voordat je gaat slapen. Zo kun je heerlijk wegdromen van de rustige stem die je hoort.

Bedtime Stories Podcast

Het Volkskrantgeluid

Kom je moeilijk in slaap? Dan kan de podcast het Volkskrantgeluid je daarbij helpen. Alhoewel de presentatoren Laura van der Haar en Jonathan van het Reve wekelijks praten met mensen achter interessante verhalen en ook spraakmakende verhalen, hebben ze een aantal podcasts die speciaal zijn opgenomen voor mensen met slaapproblemen. Ze praten met ervaringsdeskundigen, een neuroloog en ook bespreken ze een aantal slaapoefeningen. Zoek dus de specials van Het Volkskrantgeluid op genaamd ‘Slaap Lekker’, absoluut de moeite waard om uit te proberen.

 

Het Volkskrantgeluid Podcast

Ben jij iemand die zicht geregeld verveeld en zoek je podcasts die daarvoor ideal zijn? Bekijk dan vooral ook onze leerzame podcasts voor de momenten waarop jij je verveelt.