Steeds meer mensen ontdekken podcasts. Sommige mensen luisteren het tijdens het reizen of sporten en anderen gaan er juist extra goed voor zitten. Verveel je je? Dan is het luisteren van een podcast dé ideale manier om van je verveling af te komen.  Om je je tijd toch nog wat beter te benutten hebben we een aantal leerzame podcasts op een rijtje gezet:

leerzame podcasts FEM FEM

Kennisnet

Wil jij je iets meer verdiepen op het gebied van relatie en onderwijs, luister dan naar de podcasts op Kennisnet. In deze Nederlandse podcast worden de recente ontwikkelingen vrijgegeven via de ICT-technologie. Klinkt misschien heel boring, maar hier interviewen ze mensen over actuele thema’s zoals AI (Artificial Intelligence), programmeren en de digitale samenleving.

Kennisnet Podcast

UNICEF

Voor podcasten over gezondheid, educatie, gelijkheid en bescherming voor kinderen moet je bij UNICEF zijn. Zo vertellen verslaggevers over de hele wereld hun verhaal over allerlei belangrijke onderwerpen zoals onderwijs voor meisjes, klimaatverandering, hoe het is om op te groeien in het armste land ter wereld en maak je kennis met het team wat vecht voor kinderrechten in Syrië.

UNICEF Podcast

Every Classroom Matters

Dit is een podcast wat eigenlijk vooral interessant is voor iedereen die in het onderwijs werkt. Verschillende leraren vertellen in zo’n 15 minuten over hun methodes van lesgeven met een focus op het huidige tijdperk waarin we leven.

Every Classroom Matters Podcast

The Green Quest

Wil jij je verdiepen in duurzaamheid, luister dan naar de podcasts van The Green Quest. Ze bespreken namelijk de manieren waarop Nederland klimaatdoelstelling kan halen. Denk hierbij aan podcasts over het stimuleren van circulaire economie, het belang van laadpalen en hoe bepaalde bedrijven schone scheepsvaart stimuleren.

The Green Quest

Healthlovers

Bij de podcasts van Healthlovers verklapt Anna Neijens hoe je het beste gezond en bewust kan eten en leven. Dat doet ze door middel van interviews afleggen met foodbloggers en healthy ondernemers. Die vertellen over hun voedingspatroon, sportroutine en ontspanningstechnieken.

Healthlovers Podcast

Ook hebben we de spannendste podcast van het land gevonden, mocht je zin hebben in spanning en sensatie.