Wie houdt er nou niet van een lekker wijntje én een goede podcast op z’n tijd? Echte wijnliefhebbers opgelet: met deze leuke podcasts over wijn, zul je ongetwijfeld meer te weten komen over alles wat met wijn te maken heeft.

people tossing their clear wine glasses

Wine for normal people

Houd jij wel van een wijntje, maar niet van de algemene gedragingen die wijn met zich meebrengt? In deze podcast vertaalt de Amerikaanse Elizabeth Schneider wijn om in termen waar je wél iets van begrijpt! De kennis die ze hier deelt, gebruikt ze ook voor haar online lessen, blogs en bedrijfsevenementen. Een vrouw met verstand van zaken dus!

I’ll drink to that

Als echte wijnkenners nemen Levi Dalton en Erin Scala je mee vanuit New York in hun wijnkennis. Met elke maand een leerzame aflevering heb jij echt iets  om naar uit te kijken. Gelukkig bestaat deze podcast al een tijdje, waardoor je wel 500 podcasts van ze kan beluisteren! Een leuke podcast als je meer wil weten over wijn en je wil luisteren naar ervaren wijnkenners.

Matthew’s World of Wine and Drink

Wanneer je liever meer wil weten over wijn in verschillende culturen, moet je luisteren naar Matthew. Hij neemt je namelijk graag mee op reis naar wijnen en wijngebieden over de hele wereld. En dat voor maar een kwartier tot een half uur! Een echte aanrader als je wil luisteren naar een hoog opgeleide wijnkenner, want deze Amerikaan heeft een WSET level 4 diploma op zak en is gecertificeerd wijn docent. Van de echte kenners moet je het hebben, toch?

Wijncast

Luister je liever een podcast in je eigen taal? Luister dan naar de Belg Dennis van de Buijs. Als echte radiomaker weet hij hoe je mensen moet entertainen en met een grote passie als wijn, heeft iedereen het naar z’n zin toch? In de Wijncast interviewt hij verschillende mensen uit de wereld van wijn en leer je op een leuke manier meer over wijn! Luister je graag naar iemand met een goed verhaal? Dan is deze podcast zeker wat voor jou!

Lees ook: Lekkere wijn hoeft niet duur te zijn. Met deze wijnen van de lidl zit je goed!