We houden van daten en zitten dan ook massaal op dating apps. Misschien zoek jij een relatie, maar het kan ook zijn dat jij naar wat plezier op zoek bent. Wat je ook zoekt, dat is helemaal aan jou. We swipen met z’n allen een heel eind weg. Al een tijdje zijn dating apps niet weg te denken onder onze generatie en kun je eindeloos doorswipen. Dat biedt natuurlijk tal van mogelijkheden, want zo vind jij misschien wel de persoon waar jij naar op zoek bent.

Tegenwoordig zijn er een heleboel dating apps. Toch zijn er een aantal waar wij het meeste op zitten. Wij hebben de populairste dating apps uitgezocht en op een rijtje gezet. Van welke maak jij al gebruik?

Inner circle

Inner Circle is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd succes. De dating app wordt door allerlei mensen rond de hele wereld geliefd. Mocht je op zoek zijn naar een échte serieuze relatie dan ben je bij Inner Circle aan het juiste adres. De app laat namelijk niet iedereen toe, zoals bij andere dating apps. Een aantal jaar geleden stond er zelfs een wachtrij van 150.000 mensen. Ze kijken naar een aantal factoren zoals jouw carrière, interesses en ook jouw geslacht wordt in overwegingen meegenomen zodat er geen scheefgroei tussen mannen en vrouwen ontstaat. Het komt namelijk weleens voor dat er in bepaalde steden mannen het meer voor het uitkiezen hebben. Daarom zoeken zij naar een goede balans. Wanneer jij een gedreven persoon bent, dat op zoek is naar iets échts dan is Inner Circle de perfecte app voor jou.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door The Inner Circle (@innercircleco) op

Tinder

Tinder is natuurlijk niet te missen in het rijtje. Zodra je denkt aan een dating app, denk je al gauw aan Tinder. De app wordt namelijk wereldwijd gebruikt en is misschien wel de populairste. Iedereen kan zich aanmelden voor Tinder, zolang je boven de achttien bent. Daarbij is het wel iets minder specifiek, je maakt een biografie en kiest foto’s uit. Wanneer jij jouw interesse stelt op mannen dan kun je daarbij hun leeftijd kiezen. Zo kun je een minimale en maximale leeftijd bepalen. Ook kun jij de afstand bepalen. Verder zijn de specificaties iets minder en krijg jij dus alle mannen te zien die hieraan voldoen. Daarnaast bestaat ook Tinder gold en Tinder plus, deze geven jouw toegang tot meer informatie: zoals het zien van mensen die jou hebben geliked.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Tinder (@tinder) op

Happn

Happn is een iets andere vorm van een datingapp. Het gaat namelijk allemaal om locatie. Je kunt mensen terugvinden waar jij misschien ooit het pad mee bent gekruist. Dit kan gaan om jouw eigen buurt maar ook op plekken waar jij bent geweest. Denk daarbij aan het station, de sportschool of een restaurant. Wanneer jij niet op iemand bent durven afstappen, kun je hem/haar alsnog naar rechts swipen en een gesprek beginnen. Op deze manier kun jij ontspannen singles leren kennen waar je misschien wel veel gemeen mee hebt.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door happn (@happn_app) op

Hinge

De app Hinge geeft een iets andere touch aan de dating apps. De app zoekt namelijk op een leuke manier diepgang door middel van diverse ‘prompts’. Dit zijn zinnen die gebruikers helpen om gemakkelijker een gesprek te beginnen. Zo is één ervan bijvoorbeeld ‘I am looking for…’. Daarbij antwoorden de gebruikers hierop en kunnen potentiële matches daar weer op reageren. Zo ontmoeten ze niet alleen een goede match maar kunnen zij ook unieke gesprekken hebben door dingen te delen. De gesprekken worden dus hier en daar door de app geïnitieerd. Zo wordt het houden van gesprekken een stukje makkelijker en spontaner gemaakt. Ook Hinge is een snelgroeiende app in Nederland.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Hinge (@hinge) op

Bumble

Je hebt verschillende Bumble apps, zo heb je Bumble Date, Bumble Bizz en Bumble BFF. Zo kun je niet alleen op zoek gaan naar een nieuwe potentiële partner, maar ook naar het uitbreiden van jouw vriendengroep of nieuwe carrièremogelijkheden. Bij Bumble Date zetten de vrouwen de eerste stap. Zij geloven er namelijk in dat relaties moeten beginnen met gelijkheid en respect. Wanneer jij namelijk matcht met een man zal hij hier niks mee kunnen doen, hij zal geen bericht kunnen sturen. Dit is namelijk aan jou. Wanneer jij dit niet binnen 24 uur doet, zal jouw match vervallen. Dit zorgt ervoor dat de app ontzettend vrouwvriendelijk is en je niet wordt overspoeld met berichten van mannen die niet serieus zijn.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Bumble (@bumble) op