Mooi gevijld, een fleurig gellak-kleurtje erop of ga je toch voor acryl? De zomer is het ultieme moment om een manicure te boeken en eens flink uit te pakken. Maar wat is nou een leuk prijsje voor gel- of kunstnagels? Nagelmerk Mistero Milano onderzocht een aantal salons in Nederland en België en heeft een antwoord voor jullie. Let’s see! 

@Pexels
@Pexels

Hollandse prijsjes

Per provincie hebben zij gekeken naar de prijzenlijsten van minaal 50 nagelstudio’s om zo een goed overzicht te krijgen van het aanbod. Uit hun onderzoek bleek dat de gemiddelde tarieven lagen: tussen de 25 en 30 euro voor een manicure met gellak en tussen de 40 en 55 euro voor gel- of acrylnagels.

De kosten verschillen overigens ook nog eens per provincie. Zo betaal je in Flevoland gemiddeld  26 euro voor een gellakje en 52 euro voor gel- of acrylnagels. Dezelfde gemiddelde prijzen gelden ook voor Noord-Holland, Drenthe en Noord Brabant. Mocht je in Zeeland wonen dan zou je diep in de buidel moeten tasten voor een leuk setje nagels. Hier tik je gemiddeld 28 euro neer voor gellak en 54 euro voor kunstnagels. Ook Friesland en Limburg zijn duur, de overige provincies zitten qua prijsklasse in de middenmoot.

De grens over

Je hoeft sowieso de grens niet over om een goedkopere nagelstudio te vinden. Nagelsalons in België zijn namelijk net even iets duurder dan die in Nederland: dit scheelt gemiddeld genomen zo’n 5 euro per manicure. Gellak kost in ons kikkerlandje gemiddeld 27 euro, terwijl je in België ongeveer 31 euro moet neertellen. Het verschil is bij gel- of acrylnagels nog groter. Het gemiddelde tarief in Nederland is 54 euro, terwijl je voor dezelfde behandeling bij onze zuiderburen 61 euro betaalt.

Uiteraard zijn de prijzen, in beide landen, afhankelijk van verschillende factoren. Zo speelt de ervaring en het niveau van een nagelstyliste mee, net als de kwaliteit van de producten en de tijd die de manicure in beslag neemt. Boek daarom ook je afspraak bij een nagelstudio die gemiddelde prijzen hanteert. In de too go to good to be true salons wordt er soms gewerkt met producten die onveilig zijn of met personeel die niet goed is getraind. Better safe than sorry ladies!

Lees ook: Dit zijn dé nagellak trends voor aankomende zomer