Op 7 december wordt prinses Amalia volwassen. Ter ere van Amalia’s verjaardag schrijft niemand minder dan Claudia de Breij een boek over haar. Hierin vertelt onze prinses openhartig over allerlei onderwerpen die haar bezighouden: bijbaantjes, social media en de liefde. Het lijkt of we het soms even vergeten, maar Amalia is natuurlijk gewoon een mens, net als ons.

Het boek “Amalia”

Inmiddels is het boek af, en is hij zelfs al te bestellen! Het eerste gesprek voerden Claudia en Amalia in de werkkamer van haar moeder. Prinses Amalia nam Claudia mee naar plekken die belangrijk voor haar zijn, als de Koninklijke Stallen, het strand en haar school. Daarnaast hebben ze letterlijk over van alles gepraat: zingen voor jezelf, cocktails maken, hoe paardrijden haar hoofd leeg maakt en de voor- en nadelen van social media. Daarnaast zitten er een heleboel privé foto’s van Amalia in het boek, die nog nooit eerder vertoond zijn.

Op wat voor type jongen valt prinses Amalia?

Natuurlijk werd ook Amalia’s liefdesleven niet overgeslagen in het boek “Amalia”. Want net als voor ieder andere willekeurige tiener, is dit natuurlijk nogal een ding. Laatst werd bevestigd wie het nieuwe vriendje van prinses Amalia zou zijn. Er werd namelijk behoorlijk over de identiteit van de jongen gespeculeerd nadat er geruchten in een Argentijns roddelblad verschenen. Inmiddels weten we dat Amalia een romantische relatie heeft met de Belgische prins Gabriël. Lief!

Maar dat is niet alles wat we weten over de prinses haar liefdesleven! In het boek verklapt Amalia op wat voor type ze nu eigenlijk valt. Amalia’s ideale jongen is er eentje met galante manieren. Een “lompe” jongen vindt ze niet aantrekkelijk. Verder laat ze weten dat Duitse jongens vaker galanter zijn dan Nederlandse jongens, die wedden namelijk om een FIFA-tegoed over wie Amalia voor het eerst voor zich zou winnen. Niet heel charmant.

Lees ook: It’s official: gravinfluencer Eloise van Oranje heeft een nieuw vriendje