Ben jij dit jaar net die promotie misgelopen, waar jij natuurlijk ontzettend van baalt? Iedereen wil graag hogerop komen en meer zeggenschap in zijn carrière. Volgend jaar wordt jouw jaar, jij gaat die promotie binnenhalen. Helaas gaat dat niet zomaar, je moet hier wel iets voor doen. Door middel van hard werken, laten zien dat je het in je hebt en deze onderstaande tips ga jij die promotie zeker binnenhalen volgend jaar!

promotie werk femfem

Val positief op

Misschien is deze tip een beetje voor de hand liggend, maar hij is zo belangrijk dat we hem extra willen benadrukken. Als jij echt voor die promotie wilt gaan dan moet je duidelijk laten zien dat je dit heel graag wilt en ook echt aankan. Laat zien dat je wilt leren, toon interesse en geef je mening. Ook is het belangrijk dat je met oplossingen komt, creativiteit is belangrijk, denk mee tijdens vergaderingen. Heb jij een kantoorbaan van 9 tot 5? Toon dan zo nu en dan een perfecte houding door net iets langer te blijven dan 5 uur. Is een taak bijvoorbeeld bijna afgerond, maar is het al 5 uur? Kies er dan voor om deze taak af te maken, op deze manier laat je zien dat je betrokken bent bij het bedrijf. Dit zal niet alleen de mensen bij jou thuis opvallen, omdat je later thuis komt. Ook de baas of manager zal dit opvallen als dit vaker gebeurt, positief opvallen!

Geen vriendjespolitiek

Laat je persoonlijkheid zien, maak de juiste vrienden en klim hogerop. Kom in contact met de baas of de manager die belangrijk is in het besluitproces van die promotie. Wees de allerbeste versie van jezelf, door duidelijk te communiceren en weten wat je wilt. Door vrienden te worden met een ‘belangrijk persoon’ schiet jij eerder door de gedachten wanneer ze gaan nadenken over promoties. Daarnaast kun je ook leren van de ander. Hoe is hij hier terechtgekomen, wat moest hij hiervoor opgeven en welke manier van denken heeft hij? Je moet respect en vertrouwen winnen bij de baas en dat kan alleen als je op een serieuze manier een vriendschap aangaat, ga niet uit van vriendjespolitiek dit hebben ze snel door.

Laat een goede indruk achter

De eerste indruk is altijd het belangrijkste. Als deze positief is wordt je ook eerder serieus genomen, dan wanneer deze negatief is. Nu is het niet zo dat jij de baas voor het eerst ziet als jij gaat strijden voor de promotie, maar je moet wel altijd een goede indruk achterlaten. Ook tijdens events of netwerkborrels is het belangrijk dat je een goede indruk achterlaat bij andere mensen. Kleed je daarom naar jouw functie of eigenlijk toekomstige functie. Je kunt ook werken aan die promotie door je kledingstijl aan te passen. Ook op kantoor kun je namelijk altijd stijlvol uitzien en dat hoeft niet eens koud te zijn.

Lees ook:

Zo haal je het beste uit je werkdag