“Als je doet wat je leuk vindt, hoef je geen dag meer te werken.” Dit cliché komt ons stiekem onze strot uit, want zelfs met banen die perfect bij jou passen, heb je echt wel mindere dagen. En de baan van je dromen vinden is lang niet zo makkelijk als ze het laten lijken. Toch komen deze rare maar geweldige banen dicht in de buurt! Ze zouden bijna het cliché waarmaken…

@pinterest
@pinterest

Panda oppasser

Zeg je oppaskindje maar gedag want het China Giant Panda Protection and Research Centre zoekt een panda oppasser! Mochten kinderen toch niet helemaal je ding zijn, maar dieren wel, is dit de perfecte job voor jou! Als echte panda nanny trek je de hele dag op met de panda’s. Alsof dit nog niet dé droom is, krijg je er ook nog eens een loonstrook van 27000 euro per jaar bij plus een kamer en bedrijfswagen. Waar kunnen we sollicteren?

Pizza proever

Bath Pizza Company in Somerset, Engeland heeft de perfecte baan voor jou. Ze zijn namelijk op zoek naar een pizzaproever die hen kan voorzien van feedback op het menu! Naast oneindig veel pizza’s krijg je hier ook nog eens een lekker salaris bij.

Professioneel slaper

Slapend rijk worden is niet langer een gezegde, maar wordt werkelijkheid als je de beddenspecialist Simon Horn uit Engeland mag geloven. Ze boden maar liefst €1000 voor iemand die een maand in hun designerbedden wilde verblijven. De gelukkige vrouw had een prima 9 tot 5 “werkdag” vanuit bed en hoefde alleen achteraf over haar ervaringen te bloggen. Kom maar dooorrr!

Gelukskoekjes schrijver

Ook zo’n fan van de gelukskoekjes bij de Chinees? Hoewel het koekje misschien niet het allerlekkerste ooit is, gaat alles natuurlijk om de boodschap. Hoe leuk is het als je deze teksten mag verzinnen? Benut je waarzeggingskrachten en voorspel iedereens toekomst! Donald Lau ging je al 30 jaar voor.

ijsje banen fem fem

IJsproever

Geen fan van pizza maar wel een sucker voor een ijsje? Edy’s Grand Ice Cream heeft John Harrison al jaren in dienst als professioneel ijsproever.  John schat in dat hij in deze tijd wel 200 miljoen liter ijs heeft geproefd! What. A. Dream!

Netflix Tagger

Geen enkele maandagochtend is meer zuur met deze baan, want je weekend gaat tijdens werktijd gewoon door. Als Netflix tagger ben je namelijk non-stop aan het bingewatchen op Netflix. Wel met een doel natuurlijk: Netflix probeert op deze manier hun algoritme te verbeteren, personaliseren en in categorieën op te splitsen.

Waterglijbaantester

De week roetsjt voorbij met deze baan als waterglijbaantester. Tommy Lynch heeft ondertussen waterglijbanen van over de hele wereld gezien en getest en wordt er ook nog eens voor betaald!

Spookhuistester

Je moet geen hartproblemen hebben om deze baan op je te nemen, want dat je gaat schrikken is een ding dat zeker is. Als spookhuistester test en verzin je opties om de spookhuis nog een stuk enger te maken. Verveling zal dus nooit toeslaan!

Lees ook: Dit zijn de populairste banen op datingapps