Het is oktober en dan betekent dat spooky season officieel in volle gang is. Hoewel sommigen al met hun hoofd bij kerst zitten, duurt dat echt nog wel effe. We hebben eerst namelijk gewoon nog Halloween voor de boeg. Enne, we can’t wait. Eén van de dingen die wat ons betreft zéker niet kan missen, is de Martini Halloween Cocktail. Wij vertellen je hoe je deze heerlijke, maar toch ook wel een beetje creepy cocktail kunnen maken.

Martini Halloween Cocktail
Bron: Instagram @liv.yah

Recept voor de Martini Halloween Cocktail

Tijdens een avondje horrorfilms kijken met je besties óf een Halloweenfeestje kunnen versnaperingen in stijl natuurlijk niet missen. Net als dat je je outfit compleet in stijl verzorgt, moeten ook de hapjes en drankjes een beetje spooky zijn. Enne, wat dan zeker niet kan missen zijn cocktails. Daar hebben wij de leuke tip voor. Je kunt je cocktail namelijk geheel in stijl van Halloween versieren en zo indruk maken op al jouw besties

Ingrediënten

Het leuke aan deze cocktail is dus dat je helemaal de vrijheid hebt en je eigen type martini kunt kiezen. Hetgeen dat je sowieso in huis moet hebben, zijn marshmallows. Verder geven wij je later nog wat tips voor een echte spooky inhoud, want dat kan natuurlijk niet missen. De ingrediënten hangen dus af van de keuzes die jij maakt.

Zó maak je deze cocktail

Voordat je aan de cocktail kunt beginnen, is het eerst tijd om het glas helemaal in stijl van Halloween te maken. Je wil natuurlijk wel dat ‘ie goed matcht met de het hele feestje. Hiervoor heb je de marshmallows nodig. Je pakt er een paar en legt deze op een bordje. Door ze eventjes te verwarmen in de oven of magnetron worden ze een beetje zacht. Hierdoor kun je er slierten van maken die je over de randen van je glas trekt. Zo lijkt het een beetje alsof je glas helemaal onder de spinnenwebben zit.

Vervolgens maak je de cocktail. Deze kan uiteraard van donkere kleur zijn om het een beetje spooky te houden. Het maakt eigenlijk niet zo uit voor welke variant je gaat. Zo kun je bijvoorbeeld voor de espresso martini gaan óf voor een chocolate martini. Je zou er uiteraard ook voor kunnen kiezen om voor een lichtere variant te gaan en een beetje kleurstof te gebruiken. Maak dan bijvoorbeeld een pornstar martini en gebruik een beetje rode kleurstof, zodat het geheel een beetje bloederig lijkt. Andere tip: ga voor de Halloween Aperol Spritz, want ook die past perfect in het plaatje. Kortom: je kunt elke kant op die jij wil en je hoeft alleen maar je eigen creativiteit te gebruiken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door 𝓛𝓲𝓿 ✨ (@liv.yah)