Plantjes: de ene persoon ziet ze als extra familieleden en de ander vergeet ze zo drie maanden water te geven. Of je nou groene vingers hebt of niet, plantjes maken elk interieur een stukje mooier. De Aloë Vera plant is voor elke plantenliefhebber én planten beginner ideaal! Dit zijn 3 redenen waarom je nú een Aloë Vera plant in huis moet halen.

1. Hij is luchtzuiverend

De Aloë Vera is één van de bekendste luchtzuiverende kamerplanten. Omdat onze huizen tegenwoordig zo goed geïsoleerd zijn, komt er minder zuurstof en schone lucht binnen. Hierdoor kan je te maken krijgen met droge lucht en klachten als hoofdpijn, slaapproblemen en astma. Een luchtzuiverende plant zoals de Aloë Vera zorgt voor meer zuurstof en een frissere lucht in huis. Zet de Aloë Vera in een ruimte waar je veel tijd doorbrengt zoals je kantoor, woonkamer en slaapkamer en je zal de hele dag in lekkere schone lucht zitten!

2. Hij heeft verzorgende gel

Wanneer je de ingrediënten van verzorgingsproducten leest, zal je vaak Aloë Vera tegenkomen. De gel die in de stengels van de Aloë Vera plant zit, heeft namelijk een helende werking. Aloë Vera wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt als medisch hulpmiddel tegen bijvoorbeeld wondjes, brandplekken en huidproblemen. Omdat de gel vol zit met antioxidanten bevordert het namelijk het helen van de huid. Knip voorzichtig een stengel af, snijd hem open en lepel de gel eruit. Je kan de gel vervolgens gebruiken als gezichtscrème, scrub of als verkoelende gel voor verbrande huid in de zomer. Puur natuur!

3. Hij is makkelijk te verzorgen

De Aloë Vera is de perfecte plant voor mensen die nog wel eens vergeten dat ze groen in huis hebben. Deze plant heeft namelijk maar weinig verzorging nodig. Zo kan de plant zowel in halfschaduw als in de volle zon en heeft hij maar af en toe een beetje water nodig. Wanneer een blad toch lelijk is geworden, kan je hem er gewoon afknippen. De Aloë Vera geneest zichzelf vervolgens door met een rubberachtig laagje de wond te beschermen en vervolgens weer nieuwe blaadjes aan te maken. Oftewel: weinig werk voor jou!

Lees ook: Niet kapot te krijgen: deze 7 kamerplanten overleven in elk interieur!