Een nieuwe relatie: als goed is, heb je nog volledig de roze bril op en zijn jullie helemaal verliefd op elkaar. Je denkt constant aan elkaar én willen elkaar non-stop zien… maar is dat wel zo goed? Want hoe vaak ‘moet’ je elkaar gemiddeld per week zien?

hoe vaak elkaar zien relatie
Bron: ann.ivnv

Onderzoekers delen hun mening

In een nieuwe relatie (of gewoon hele liefdevolle) willen jullie elkaar het liefst áltijd zien: dag én nacht. En gezien jullie hoogstwaarschijnlijk nog niet samen wonen, gaan jullie er ook alles aan doen dat jullie 24/7 samen zijn. Begrijpelijk, want jij en je nieuwe lief zijn gewoon helemaal dol op elkaar en willen met niemand liever, dan met elkaar tijd spenderen. Ach, zo lief! Echter, is dat volgens science niet helemaal gezond. Volgens hen, is er een gemiddeld aantal keer per week, dat stelletjes elkaar ‘moeten’ zien.

Verschillende experts hebben hier hun mening over gegeven en uiteindelijk is iedereen het er mee eens: in de beginfase van de relatie zal elkaar elke dag zien, averechts werken. Waarom? Zal jij je nu afvragen, maar het antwoord is heel simpel. “Als je heel snel heel veel tijd met iemand spendeert die je net kent, dan creëer je een vals gevoel van intimiteit en verbondenheid”, legt psycholoog Seth Meyers uit. Hierbij geeft hij ook aan dat je al snel het gevoel krijgt dat je erg veel tijd en aandacht aan iemand besteedt als je elkaar te vaak zien, zonder dat je die persoon ook echt goed leert kennen. Je gaat een stuk minder snel de diepte in omdat je elkaar zo vaak ziet en dus niet de tijd neemt om elkaar goed te leren kennen.

Zo vaak per week ‘moet’ je elkaar gemiddeld zien

Volgens onderzoekers is het dus niet goed om elkaar dagelijks te zien, vooral in de beginfase niet, maar hoe vaak dan wel? De zogenoemde een-keer-per-week-regel is volgens experts dé sleutel tot een goede relatie. Je ziet het goed, jij en je liefje zouden elkaar maar één keer in de week ‘moeten’ zien. Het is dan uiteindelijk helemaal aan jullie, maar volgens science blijkt dat de beste methode te zijn om een langdurige relatie aan te houden. Want volgens hen, zullen prille koppels net zo snel eindigen als dat ze begonnen als ze elkaar elke dag blijven zien.

Hoe verliefd en leuk jullie elkaar ook vinden, plan één keer in de week wat leuks en zie elkaar dan voor de rest van de week niet. Het houdt de juiste spanning tussen jullie en op deze manier leer je je nieuwe liefde langzaam, maar op een betere en diepgaandere manier kennen. Door op elkaars lip te zitten, gaan jullie elkaar ook helemaal niet meer missen, terwijl dat misschien wel het leukste is aan de beginfase ;).