Over een relatie heen komen is erg lastig. Wat nou echt de beste manier is om erover heen te komen is ook voor iedereen anders. Toch is het gemakkelijker om over een break-up te komen wanneer je het zelf uitmaakt. Dit komt omdat je dan wat meer de eer aan jezelf hoog houdt.

relatie zelf uitmaken
Bron: La La Land

Over de breuk heen komen

Of je het nou zelf uitmaakt of hij maakt het uit, het blijft altijd lastig een breakup. Toch kan het je helpen om het zelf uit te maken. Op deze manier geef je jezelf namelijk meer macht en controle over de manier waarop jullie relatie eindigt.

Redenen waarom het makkelijker is om over de break-up heen te komen?

Mentale voorbereiding

Wanneer jij je relatie gaat eindigen kan jij je al mentaal wat voorbereiden op het einde. Je weet namelijk zelf wat je wilt en bent er helemaal zeker van.

Egoïstisch

Het klinkt heel egoïstisch, maar het kijken naar een geschikte reactie wanneer jij het uitmaakt, kan ervoor zorgen dat jij beter om kan gaan met je liefdesverdriet. Jij bent namelijk degene die de relatie volledig onder controle heeft op dat moment.

Je kan je sterk en krachtig voelen

Hoe liever hij weer terug bij je wil komen? Hoe makkelijker het voor jou is om over de breakup te komen. Op deze manier kan jij je krachtiger en sterker dan ooit voelen.

Spijt?

Heb je spijt van dat je de relatie hebt afgebroken? Dan kun je altijd nog de eer aan jezelf hoog houden. Jij hebt de relatie afgebroken en beslissingen genomen voor dat moment.

Wat kun je het beste doen bij liefdesverdriet wanneer je het zelf hebt uitgemaakt?

Ook al heb je het zelf uitgemaakt, kun je je alsnog verdrietig voelen. Gelukkig zijn er wat dingen die jij kan doen om beter over je breakup heen te komen. Zo zou je echt even tijd kunnen besteden aan jezelf. Ga bijvoorbeeld weer eens aan de slag met een hobby die je in je eentje kunt doen. Hier heb je tenslotte nu veel meer tijd voor. Verder zou je ook vrienden kunnen opzoeken en wat over je gevoelens kunnen praten. Alles opkroppen is ook niet goed om het te verwerken.

Lees ook: Deze films helpen jou over een break-up heen