Hoewel we ons met een vriend of vriendin prima kunnen vermaken en het leuk vinden om samen nieuwe dingen te ondernemen, vinden we het soms lastig om iets te verzinnen om alleen te doen. Grote kans dat je Netflix erbij pakt wanneer je een avondje alleen bent om voor de zoveelste keer Friends te kijken. Niet omdat je Friends zó leuk vindt, maar simpelweg omdat je geen idee hebt wat je moet doen. Wij geven je wat inspiratie, zodat jij je niet meer hoeft te vervelen. Dit zijn 7 hobbies die je kunt doen in je eentje.

7 hobbies die je in je eentje kunt doen

Natuurlijk vinden we het leuk om met een vriend of vriendin iets af te spreken, maar zelf iets ondernemen kan net zo leuk zijn. Heb je een vrije dag of avond en heb je geen idee wat je moet doen? Gebruik dit lijstje dan ter inspiratie.

#1 Koken en bakken

Ook jij kan zonder al te veel ervaring een lekker gerecht op tafel te toveren. Overal op het internet vind je de makkelijkste recepten die zo op tafel staan. Vooral TikTok is een goede bron wanneer je opzoek bent naar een nieuw recept! Wat dacht je van deze honingraat pasta? Als we deze foto’s zien krijgen we spontaan zin om de keuken in te duiken. Eten moet je toch, dus waarom zou je er niet net wat meer tijd in steken om iets extra lekkers voor jezelf te maken?

#2 Schilderen

Je hoeft niet Picasso te heten om een schilderij te maken. Op YouTube staan genoeg tutorials die je leren hoe je moet schilderen als beginner. Mocht je acryl nog wat spannend vinden, dan kun je ook prima met waterverf beginnen.

Bron: Pinterest
Bron: Pinterest

#3 Schrijf je in voor een nieuwe sportles

Heb je altijd al wel eens willen paaldansen maar heb je nooit de guts gehad om een les te boeken? Just go for it girl! Je hoeft echt niet samen met een vriendin te gaan. Wie weet kom je ook nog een super leuke groepsgenoot tegen.

#4 Lezen

Lezen is dé perfecte hobby om alleen te doen. Niks is beter dan verdwalen in een goed boek. En als je fan bent van zelfontwikkeling boeken steek je er ook nog eens wat van op. Win-win!

#5 Een koffietje drinken buiten de deur

Veel mensen halen alleen een koffietje buiten de deur als ze samen met iemand anders zijn. Maar waarom zou je jezelf niet gewoon op een cappuccino mét een stuk lemon cake erbij trakteren? Neem een boek mee of je oortjes om een podcast te luisteren and you’re good to go!

hobbies die je in je eentje kunt doen koffie
Bron: Pinterest

#6 Een stadswandeling maken

Woon je in een stad? Ga zelf op ontdekkingstocht en maak een wandeling door de stad. Niks is leuker dan windowshopping!

#7 Schrijven

Een journal of dagboek bijhouden kan heel waardevol zijn. Niet alleen werkt het therapeutisch, omdat je letterlijk je gedachten van je afschrijft, je leert jezelf zo ook beter kennen. Tijd die je in jezelf steekt is nooit verloren tijd.

Lees ook: 30 dingen die je kunt doen tegen verveling